Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Az LMP Orbán Viktor tusványosi flúgos náci dumája kapcsán: „alkalmatlan az ország vezetésére”

Csárdi Antal szerint Orbán valós kérdések helyett nem létező problémákra adott „szörnyszülötti” választ.

Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.
Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint Orbán Viktor tusványosi beszéde megmutatta, hogy a kormányfő alkalmatlan az ország vezetésére. Csárdi Antal hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján értékelte a szombaton elhangzottakat, amelyek alapján szerinte

nem az a kérdés, „milyen borzalmas dolgokat mondott” Orbán Viktor, sokkal inkább az, amiről nem beszélt.

A kormányfő nem foglalkozott például az országos jelentősen sújtó aszállyal, és azzal sem, hogy a kormány tizenkét éve nem tesz semmit a klímaváltozás okozta problémák kezelése érdekében – sérelmezte. Ugyancsak hiányolta a beszédből azt, hogy soha nem látott mértékűvé vált Magyarország energiafüggősége.

Az LMP politikusa szerint a kormányfőnek a klímaválsággal szembeni megoldási javaslatait is szóba kellett volna hoznia, így beszélnie kellett volna például a klímabérletről vagy a dugódíj kérdéséről, de az épületszigetelésről is, miután „összeomlott a rezsicsökkentésnek nevezett reklámszlogen” – fogalmazott.

Csárdi Antal szintén hiányolta a Bálványoson elmondott kormányfői beszédből az „összeomló közalkalmazotti szektor” problémáját, de – folytatta – döbbenten állt akkor is, amikor a kormányfő a multinacionális vállalatok extraprofitjáról beszélt. Az LMP politikusa szerint, ha Orbán Viktort zavarta volna a multik extraprofitja, nem ment volna szembe a globális minimumadó javaslatával.

Csárdi Antal úgy összegzett: egy felelős miniszterelnök valós kérdésekre ad valós választ, Orbán Viktor ezzel szemben nem létező problémákra adott „szörnyszülötti” választ. A politikus a beszédet olyan színvonalúnak minősítette, mint ha a kormányfő gyíkemberekről kommunikálna.

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt