Baleset

Mi folyik itt? Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gyilkos gázolót

Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Belföld

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Az LMP Orbán Viktor tusványosi flúgos náci dumája kapcsán: „alkalmatlan az ország vezetésére”

Csárdi Antal szerint Orbán valós kérdések helyett nem létező problémákra adott „szörnyszülötti” választ.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.
Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint Orbán Viktor tusványosi beszéde megmutatta, hogy a kormányfő alkalmatlan az ország vezetésére. Csárdi Antal hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján értékelte a szombaton elhangzottakat, amelyek alapján szerinte

nem az a kérdés, „milyen borzalmas dolgokat mondott” Orbán Viktor, sokkal inkább az, amiről nem beszélt.

A kormányfő nem foglalkozott például az országos jelentősen sújtó aszállyal, és azzal sem, hogy a kormány tizenkét éve nem tesz semmit a klímaváltozás okozta problémák kezelése érdekében – sérelmezte. Ugyancsak hiányolta a beszédből azt, hogy soha nem látott mértékűvé vált Magyarország energiafüggősége.

Az LMP politikusa szerint a kormányfőnek a klímaválsággal szembeni megoldási javaslatait is szóba kellett volna hoznia, így beszélnie kellett volna például a klímabérletről vagy a dugódíj kérdéséről, de az épületszigetelésről is, miután „összeomlott a rezsicsökkentésnek nevezett reklámszlogen” – fogalmazott.

Csárdi Antal szintén hiányolta a Bálványoson elmondott kormányfői beszédből az „összeomló közalkalmazotti szektor” problémáját, de – folytatta – döbbenten állt akkor is, amikor a kormányfő a multinacionális vállalatok extraprofitjáról beszélt. Az LMP politikusa szerint, ha Orbán Viktort zavarta volna a multik extraprofitja, nem ment volna szembe a globális minimumadó javaslatával.

Csárdi Antal úgy összegzett: egy felelős miniszterelnök valós kérdésekre ad valós választ, Orbán Viktor ezzel szemben nem létező problémákra adott „szörnyszülötti” választ. A politikus a beszédet olyan színvonalúnak minősítette, mint ha a kormányfő gyíkemberekről kommunikálna.

Ezek is érdekelhetnek

Tiborcz István: „Megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni”

Orbán „szuverén” Viktor pénteken ismét az azeri elnöknél bokázik

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket