Sokkolót is alkalmaztak a rendőrök a ma reggeli budapesti tüntetésen

A Margit hidat korábban lezáró tüntetők a rendőri intézkedés után a gyalogjárdán, a pesti hídfőnél 2022. július 18-án. A demonstrálók a kisadózó vállalkozók megszorítása és a rezsiköltségek drágítása ellen tüntettek.
A Margit hidat korábban lezáró tüntetők a rendőri intézkedés után a gyalogjárdán, a pesti hídfőnél 2022. július 18-án. A demonstrálók a kisadózó vállalkozók megszorítása és a rezsiköltségek drágítása ellen tüntettek. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Egy korábbi szabálysértése miatt körözött embert is előállítottak a rendőrök a hétfőn, a Margit hídra hirdetett tüntetésen – közölte a rendőrség ezt az isten tudja miért lényeges információt, ha csak nem azért, hogy ezzel is megpróbálják diszkreditálni a kisvállalkozók megszorítása, illetve a rezsiköltségek drágítása miatti tiltakozásokat.

Az orbáni sanyargatások elleni újabb megmozdulást reggel 7 órára hirdették meg ételfutárok. A hídon végül csak 11 óra körül állt helyre a közlekedés.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a bejelentett gyűlésen 109 embert vegzáltak igazoltattak. Mivel a bejelentett gyűlés 9 órai végét követően a résztvevők nem hagyták el a úttestet és a síneket, ezért a rendőrök felszólították őket, menjenek fel a járdára. Miután a többszöri felszólításnak sem tettek eleget, a rendőrök öt embert állítottak elő, és indítottak szabálysértési eljárást velük szemben.

Egy emberrel szemben sokkoló eszközt alkalmaztak.

A bejelentett gyűlést követően gyülekezési joggal visszaélés miatt három emberrel szemben indítottak szabálysértési eljárást. Egyikükről adatai ellenőrzésekor kiderült, hogy korábbi szabálysértése miatt körözik, őt előállították. Két emberrel szemben közlekedési szabálysértések miatt szabtak ki bírságot – írták az Orbán-kormány budapesti rendőrei.

Kapcsolódó hírek