Bűnügy

Robbantás történt Esztergomban, egy rendőr meghalt, többen megsérültek

Bűnügy

„8-10 métert repültek” a rendőrök a detonáció következtében – Megszólalt a TEK az esztergomi robbantásról

Időjárás

Lehűlés és özönvíz: hétvégére rendesen elromlik az időjárás, mutatjuk a friss előrejelzést

Mire használhatunk OSB lapokat?

HirdetésHirdetés
Mire használhatunk OSB lapokat?

Az OSB lapok egyre gyakoribb alapanyagnak számítanak az építőiparban, különös tekintettel a könnyűszerkezetes házak esetében. Számos más terület is hasznukat veszi, legyen szó a bútorgyártásról vagy a belsőépítészetről. Lássuk, miért népszerűek!

Irányított szálelrendezésű lapok

Kezdjük a névvel! Az OSB egy angol kifejezés, az Oriented Standard Board rövidítése, ami annyit tesz, mint irányított szálelrendezésű lap. Az OSB rengeteg jó tulajdonsága miatt foglal helyet a legkedveltebb építőanyagok listáján. Szerezz be széleskörűen felhasználható, jó minőségű OSB lapokat a Káplár fatelep weboldaláról!

A lapok kimondottan tartósak és szilárdak, és a gyártásuk is költséghatékony. A procedúra során az anyag úgy módosítható, hogy az vastag és magas teherbírású legyen, emiatt is válik alkalmassá épületszerkezetek felhúzásához és szigetelés elvégzéséhez.

Milyen az OSB lapokkal való munka?

Az OSB jó tulajdonságainak sorát erősíti még nagyszerű nedvességtűrő képessége is. Ez főleg a kártevők elleni harc során jöhet jól, hiszen azok sok bajt okozhatnak egy ház szerkezetében. A megmunkálást illetően sem kell csalódnunk, hiszen igen könnyű együtt dolgozni a lapokkal. Sok szempontból hasonlítható a furnérhoz, ám a műgyanta miatt találhatunk különbséget az egységességben.

Ha OSB lapokat szeretnénk beszerezni, többféle vastagságban is megtalálhatjuk őket. Létezik normál és nútféderes típusuk is, vastagságukat tekintve pedig igen széles skálán válogathatunk. A lapokkal való munkálatokhoz bizonyos kiegészítő eszközök is segítségünkre lehetnek, melyeket érdemes együtt beszerezni. Így tehát ha beszereznénk az alapanyagot, ne felejtsünk el forgácslapcsavart se tenni a kosárba!

Különböző típusú OSB lapok

Az OSB lapok aszerint kerülnek besorolásra, hogy milyen feladatra használatosak. Ez azért szükséges, hogy eligazodhassunk a felhasználási területeket illetően, különösen abban a tekintettel, hogy kültérre vagy beltérre alkalmas az adott lap.

Beltéri burkoláshoz az OSB-2-es jelzéssel ellátott OSB lapokat érdemes választanunk, melyek kiválóak lehetnek száraz környezetben épülő kisebb játszóházak alapanyagául.

Ha nedvesebb környezetbe keresünk megoldást, az OSB-3-as lapok nyújthatnak megoldást, melyek bizonyos szintig vízállóságra képesek.

Amennyiben pedig könnyűszerkezetes ház szigetelésére vásárolnánk OSB lapokat, az OSB-4-es csoportba tartozó lapok segíthetnek. Bár remek nedvességtűrő képességgel rendelkeznek, tárolásuk során érdemes figyelni, hogy száraz és fedett helyen legyenek a felhasználást megelőzően.

Tekintsd meg a Káplár fatelep weboldalán található építőanyagokat és szerezd be a projekthez szükséges kiegészítőket is! Vásárolj meg mindent megbízható forrásból, és válaszd a kifogástalan minőséget!

Ezek is érdekelhetnek

Rossz hír: pénteken tovább drágul a tankolás, itt vannak az árak

Szervizdíjat vezethetnek be a magyar szállodákban, meg is van a mértéke

10 éves mélypont jöhet ősszel a magyar ingatlanpiacon

Orbán Viktort magához rendelte a kínai elnök

Nagyot drágul a gázolaj szerdán, a benzinért is többet kell fizetni

Kocsis Máté, miután Varga bedöntötte az OTP árfolyamát: az csak a pénzügyminiszter magánvéleménye volt, hogy emelni kell a bankadót