Egy ember meghalt a Soltszentimre közelében pusztító tűzben

Tűzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdőben délután keletkezett tüzet.
Tűzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdőben délután keletkezett tüzet. Fotó: MTI/Donka Ferenc

Egy ember meghalt a Soltszentimre közelében pusztító tűzben

Halálos áldozata is van annak a szerda este keletkezett tűznek, amely több mint ötven hektáron pusztított az Izsák és Soltszentimre közötti erdős területen. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint

a major egyik leégett tanyájának romjai között, az épület leszakadt födémje alatt találták meg a tűzoltók az áldozatot.

Az erdőtüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet – közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel.

Az OKF szerda éjszaka azt írta, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.

Az érintett területen hat lakott tanya van, az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban – ahonnan az állatokat már korábban kimentették – kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

Az égő lovardából a mentést Molnár Ottó izsáki körzeti megbízott kezdte meg – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-kapitányság -, a zászlóst végül füstmérgezés gyanújával kórházba vitték. A tűz terjedésének megakadályozásában, a behatárolásban a rendőrség helikoptere segédkezett – írták.

Az összefogás és minden igyekezet ellenére a lovardának körülbelül a fele, valamint több hektárnyi erdő és néhány tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető – tudatta a rendőrség.

Kapcsolódó hírek