Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Biztosítsd az értéktárgyaid védelmét bútorzárakkal!

HirdetésHirdetés
Biztosítsd az értéktárgyaid védelmét bútorzárakkal!

A bútorzárak használatának fő előnye a biztonság. Gondolj bele, hogy milyen típusú információkat tárolsz ezekben a szekrényekben – biztosítási papírok, orvosi vizsgálati jelentések, adónyilvántartások, bankszámlakivonatok, esetleg néhány otthoni üzleti projekt. Mindezek olyan dolgok, amelyekről jobb, ha inkább csak te tudsz.

A családodtól ugyan nem kell ezeket az információkat megvédened, de gondolj például egy általad szervezett buli vendégeire! Ha egy összejövetel alatt több ember is rohangál a házadban, nem lehet mindig figyelemmel kísérni, hogy hol vannak, és mit csinálnak.

Mindenkinek van valaki ugyanis az életében, aki túl kíváncsi. Ez az a „barát” például, aki minden alkalommal átnézi a gyógyszeres szekrényedet, amikor a fürdőt használja. Nos, erre a szituációra tervezték a zar-zarbetet.hu oldalán is megtalálható bútorzárakat.

Mit vegyél figyelembe a bútorzárak vásárlásánál? Íme néhány dolog, amire érdemes gondolni, mielőtt bútorzárat vásárolsz.

Kompatibilitás

Mindenekelőtt meg kell győződni arról, hogy minden megvásárolt bútorzár illeszkedik-e és kompatibilis-e a rögzíteni kívánt bútorzatokkal! Az U alakú csúszózár például nem működik iratszekrényen vagy más vízszintes fogantyús darabon. Egyesek csak fiókokra, mások csak ajtókra ideálisak. Bizonyos típusainak a beszereléséhez pedig némi kalapálás vagy fúrás szükséges, ami fémszekrényeknél nem biztos, hogy opció.

Mások csak bizonyos felületeken vagy anyagokon működnek, míg néhányat univerzális kompatibilitásra terveztek. Néhányuk túl nagy vagy túl kicsi ahhoz, hogy megfelelően illeszkedjen a szekrény ajtajához vagy kilincséhez.

Típus

Nagyon sokféle bútorzár található, amelyek közül választhatsz. Léteznek klasszikus kulcsos zárak, mágneses zárak, különféle reteszzárak, tolózárak, elektronikus zárak. Kifejezetten nehéz feladat tehát, hogy szűkítsd a választékot, és megtaláld az igényeidnek leginkább megfelelőt.

Miután megbizonyosodtál arról, hogy a zár kompatibilis a rögzíteni kívánt bútorral, fontold meg, hogy milyen tárgyakat szeretnél tárolni benne, és kit szeretnél megakadályozni abban, hogy benézzen oda!

A mágneses vagy reteszzárak például nagyszerűek a szekrények baba- vagy gyerekbiztossá tételéhez, de nem akadályozzák meg a tinédzsereket vagy a felnőtteket. A kulcsos vagy elektronikus zár viszont megakadályozza, hogy bármilyen korú ember belenyúlhasson, hacsak nincs meg a kulcs vagy a távirányító, amely kinyitja.

Mennyiség

Az is fontos, hogy hány bútort szeretnél biztosítani. Csak egy iratszekrény van bizalmas dokumentumokkal, vagy azt szeretnéd, hogy az összes szekrény le legyen zárva a házban, elkerülve ezáltal azt, hogy a kisgyermekek hozzáférjenek az élelmiszerekhez, a tisztítószerekhez és a gyógyszerekhez? A jó hír az, hogy különböző típusú zárakat vásárolhatsz egyenként vagy akár készletben is.

Végső gondolatok

Bármilyen célból is szeretnél bútorzárat vásárolni, mindenképpen érdemes egy profi lakatossal konzultálni, hogy a legjobb ajánlást kaphasd meg tőle.

 

Ez is érdekelhet

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

A Yettel is odavág az ügyfeleknek: durva tarifaemelés jön márciustól, mutatjuk

Csalók most a Microsoft nevében telefonálnak, ezt kell tenni, ha téged is felhívnak

Rekordszámú személyes adatot kért ki a magyar kormány tavaly a Facebook-felhasználókról