Tanárok nélküli iskolakezdés fenyeget a Jobbik szerint

„Százasával mondanak fel” a tanárok, akik megelégelték a megalázóan alacsony fizetést.

Akár tanárok nélkül is kezdődhet az iskolaév – jelentette ki szombati online sajtótájékoztatóján a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a pályaelhagyás és a pedagóguskar derékhadát adó nemzedék közelgő nyugdíjba vonulása által okozott problémákról szólva.

Brenner Koloman azt mondta, „százasával mondanak fel” azok a tanárok, akik megelégelték, hogy megalázóan alacsony fizetésért kell európai összehasonlításban is kiemelkedő munkát végezniük. Ráadásul – tette hozzá – a tanárok fele ötven évnél idősebb, így ők nemsokára nyugdíjba vonulnak.

Hosszú évek óta próbálják felhívni a fideszes egypárti túlhatalom figyelmét arra, hogy a tudás- és értelmiségellenes politikájuk a magyar oktatási rendszerben is katasztrófához fog vezetni – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a kialakult helyzetben – a Jobbikhoz hasonlóan – a szülőknek is szolidaritást kell vállalniuk a sztrájkjogukkal élő pedagógusokkal, hiszen elengedhetetlen, hogy jól képzett szaktanárok oktassák a felnövekvő nemzedékeket.

Azonnali lépésekre van szükség ahhoz, hogy a pedagóguspálya és -képzés megújítása révén végre minden magyar fiatal számára hozzáférhető legyen az a tudás és információ, ami a 21. században elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és gyarapodó életet élhessenek – tette hozzá a jobbikos politikus.

Kapcsolódó hírek