Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Másodfokú riasztásokat adtak ki több megyére

RövidenRöviden

Több keleti megyében másodfokú riasztást adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután. Ezeken a területeken

a következő órákban heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket viharos szél, jégeső, felhőszakadás kísérhet.

A veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében vannak érvényben másodfokú riasztások, míg az ország többi területén a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben:

riasztas-zivatar

Forrás: met.hu

Kiemelték: az ország fölött átvonuló hidegfronthoz kapcsolódó, kelet felé haladó csapadékzónában több helyen várhatók zivatarok. A Dunától keletre zivatartól függetlenül is lehetnek 60-70 kilométer/óra körüli széllökések. Az erősebb zivatargócokhoz intenzív csapadék, nagyobb méretű jég, 70-85 kilométer/órát elérő lökések társulhatnak. Elsősorban a keleti, északkeleti megyékben heves zivatarokra is van esély 90-95 kilométer/óra sebességet meghaladó szélrohamokkal.

Kisebb zivatarok a Dunántúlon is kialakulhatnak – tették hozzá.

Éjszaka egyre inkább az ország északkeleti tájain várhatók zivatarok, arrafelé még hajnalban is megdörrenhet az ég. Szerdán a késő délelőtti óráktól – nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben, az Alföld középső és keleti részén, illetve az Alpokalján – fordulhatnak elő elszórtan zivatarok. Ezekhez jégeső, viharos széllökés társulhat – ismertették.

Kitértek arra is, hogy az átvonuló hidegfront hatására az ország túlnyomó részén fokozatosan megszűnik a hőség. Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 20 Celsius-fok között alakul. A maximumok 25 és 31 fok között valószínűek, a magasabb értékeket délkeleten, az alacsonyabbakat északnyugaton mérhetik.

Ez is érdekelhet

16 megyére adtak ki veszélyjelzést – 80 km/órás szél, jég és viharok is jöhetnek

Zivatarokkal, viharos széllel érkezik egy hidegfront, kiadták a veszélyjelzést

A hét elején még fagyhat, aztán akár 26 °C sem kizárt – itt a friss előrejelzés!

Bolond időjárás: hózápor csapott le a Bakonyban, jégeső verte el a Dunántúlt

Markáns hidegfront hoz lehűlést, helyenként hózápor is előfordulhat

Már látszik, mikor várható a legnagyobb fagy – újra megszólalt a meteorológia