Orbán Viktor a vietnami nemzetgyűlés elnökével tárgyalt

Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Vuong Dinh Huét, a vietnami nemzetgyűlés elnökét (j2) a Karmelita kolostor teraszán 2022. június 28-án.
Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Vuong Dinh Huét, a vietnami nemzetgyűlés elnökét (j2) a Karmelita kolostor teraszán 2022. június 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor kedden a Karmelita kolostorban fogadta Vuong Dinh Hue-t, a vietnami nemzetgyűlés elnökét.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár tájékoztatása szerint a megbeszélésen a két ország közötti együttműködés elmélyítéséről volt szó!

Vuong Dinh Hue állítólag személyesen is gratulált Orbán Viktornak az „elsöprő választási győzelemhez”, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a magyar kormány munkája során a magyar emberek, a magyar nép érdekeit helyezi az első helyre.

A tárgyaláson – melyen részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter is – elégedetten állapították meg, hogy immár minden évben 200 vietnami diák tanulhat ösztöndíjjal Magyarországon, és növekszik a két ország kereskedelmi volumene is.

A magyar és a vietnami fél is nyitott az együttműködés fokozására a katonai biztonság, a hadiipar, a turisztika, a mezőgazdaság és a gyógyszeripar területén is – hangzott el.

Kapcsolódó hírek