Fürdőkádba tette, megfojtotta súlyos beteg apját egy kazincbarcikai férfi, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy 37 éves férfi ellen, aki 2021 márciusában a kazincbarcikai lakásukon a vele együtt élő mozgáskorlátozott, önmagát ellátni nem tudó apját betette a fürdőkádba, majd megfojtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a vádlott 68 éves, mozgássérült apja Parkinson-kórban szenvedett. 2021 februárjáig egyedül élt, de mivel állandó felügyeletre szorult, a fia magához költöztette, ahol a férfi élettársával és annak gyermekkorú lányával éltek együtt. A szomszédos társasházban lakott a vádlott élettársának édesanyja, és lánytestvére.

2021. március közepén a férfi élettársa elment a lakásból, majd az éjszakát a barátnőjénél töltötte. A vádlott aznap az édesapját Kazincbarcikán tolókocsival szállította. Délután találkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel italozott, de időközben még kiváltotta az apja gyógyszereit és bevásárolt. Estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, itt tovább folytatták az italozást, majd amikor a vendégek távoztak, a férfi kettesben maradt az apjával. Az elkövető az apját levetkőztette és betette a fürdőkádba, majd megfojtotta. A halál beálltát követően átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt.

A sértettnek a fulladásos halál megélése jelentős testi és lelki gyötrelemmel járt

– írta az ügyészség.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak.

Kapcsolódó hírek