Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Hogyan lehet árnyékolni a tetőtéri ablakot?

Hogyan lehet árnyékolni a tetőtéri ablakot?

A tetőtéri ablakok igazán különlegesek és izgalmasak, így a nyílászárók között is külön helyük van. Egyediségük miatt azonban olyan egyszerű kérdéseket is alaposabban át kell gondolni, minthogy milyen árnyékolót tud elhelyezni egy ilyen ablakra. Mivel a dőlésszög miatt a redőny és a reluxa kiesik a választható opciók közül, erősen leszűkülnek a lehetőségek.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen megoldásokkal lehet a tetőtéri ablakot elsötétíteni.

Kívülről jön a segítség

Az egyik lehetséges elgondolás, hogy a tetőtéri ablakra kívülről vet árnyékot. Az emeletes családi házak, de különösen a tetőtérrel rendelkezők esetében hamar egyértelművé válik, hogy az épület magasabban elhelyezkedő részeit jobban kell árnyékolni. Még akkor is, ha a legfejlettebb eljárással készült nyílászárókat építtette be. A meleg levegő felfelé száll, ráadásul a tetőn keresztül jobban éri a napsütés, és minden időjárási viszontagságnak jobban ki van téve ez a terület.

Nézze meg az RS Ablak kültéri árnyékoló megoldásait, amik tökéletes megoldást nyújtanak minden ablakra. A kültéri árnyékolókat PVC bevonattal látják el, hogy mind a négy évszakban kellő védelmet nyújtsanak. Így a tűző napsugarak nem érik közvetlenül az üveget, ami nem forrósodik át, és továbbítja befelé a hőt. Ez az apró trükk jelentősen mérsékli a benti hőmérsékletet. Nem tud kárt tenni benne a hó vagy egyéb csapadék sem, így elég csak egyszer felszerelni.

Működtetése kétféleképpen valósulhat meg. Az egyik a klasszikus, kézzel történő beállítás és rögzítés, de nem mindig van erre lehetőség. Például, ha nagyon magasan van az ablak, akkor célszerű a motorizált típust választani. Ilyenkor egyetlen gomb megnyomásával mozgatható az árnyékoló.

Egyszerű, de nagyszerű roletták

Ha olyan árnyékolót keres, ami belülre szerelhető fel, akkor a roletták kínálatát érdemes végignéznie. Ezekből sem mindegyik alkalmas arra, hogy a tetőtérben tegyen jó szolgálatot, így olyan modelleket kell keresnie, amik rugós feszítésűek. A roletták számtalan színben és mintázatban kaphatók, így biztosan rövid nézelődés után megtalálja majd azt, ami a leginkább harmonizál a szoba színével, berendezésével.

Tetőablak esetében a rolettát az ablakszárnyra szerelik, ezért csak olyan változatban érhető el, amit manuálisan lehet működtetni, motorikusan nem. Előnyük, hogy egyszerűen kezelhetők: attól függően, hogy mennyire szeretne sötétet a szobában, a súlycsővel ellátott anyagot húzza fel vagy le, és a kívánt helyen akassza meg. Ha valamilyen oknál fogva nem megoldható, hogy a belső ablakszárnyra fel lehessen szerelni a rolettát, akkor mindenképpen külső árnyékolóban kell gondolkodnia.

Látogasson el az RS Ablak weboldalára, és válassza ki azt az árnyékolótípust, amit a leginkább el tudna képzelni otthona ablakain.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten