Időjárás

Akár 20 centi hó is hullhat a folytatásban, itt a pontos térkép

Bulvár

Pottyondy Edina Bayer Zsoltnak: „burzsuj, vén, csoffadt fasz”

Gazdaság

Újabb boltlánc jelentette be, hogy zárva lesz december 24-én

Hogyan lehet árnyékolni a tetőtéri ablakot?

HirdetésHirdetés
Hogyan lehet árnyékolni a tetőtéri ablakot?

A tetőtéri ablakok igazán különlegesek és izgalmasak, így a nyílászárók között is külön helyük van. Egyediségük miatt azonban olyan egyszerű kérdéseket is alaposabban át kell gondolni, minthogy milyen árnyékolót tud elhelyezni egy ilyen ablakra. Mivel a dőlésszög miatt a redőny és a reluxa kiesik a választható opciók közül, erősen leszűkülnek a lehetőségek.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen megoldásokkal lehet a tetőtéri ablakot elsötétíteni.

Kívülről jön a segítség

Az egyik lehetséges elgondolás, hogy a tetőtéri ablakra kívülről vet árnyékot. Az emeletes családi házak, de különösen a tetőtérrel rendelkezők esetében hamar egyértelművé válik, hogy az épület magasabban elhelyezkedő részeit jobban kell árnyékolni. Még akkor is, ha a legfejlettebb eljárással készült nyílászárókat építtette be. A meleg levegő felfelé száll, ráadásul a tetőn keresztül jobban éri a napsütés, és minden időjárási viszontagságnak jobban ki van téve ez a terület.

Nézze meg az RS Ablak kültéri árnyékoló megoldásait, amik tökéletes megoldást nyújtanak minden ablakra. A kültéri árnyékolókat PVC bevonattal látják el, hogy mind a négy évszakban kellő védelmet nyújtsanak. Így a tűző napsugarak nem érik közvetlenül az üveget, ami nem forrósodik át, és továbbítja befelé a hőt. Ez az apró trükk jelentősen mérsékli a benti hőmérsékletet. Nem tud kárt tenni benne a hó vagy egyéb csapadék sem, így elég csak egyszer felszerelni.

Működtetése kétféleképpen valósulhat meg. Az egyik a klasszikus, kézzel történő beállítás és rögzítés, de nem mindig van erre lehetőség. Például, ha nagyon magasan van az ablak, akkor célszerű a motorizált típust választani. Ilyenkor egyetlen gomb megnyomásával mozgatható az árnyékoló.

Egyszerű, de nagyszerű roletták

Ha olyan árnyékolót keres, ami belülre szerelhető fel, akkor a roletták kínálatát érdemes végignéznie. Ezekből sem mindegyik alkalmas arra, hogy a tetőtérben tegyen jó szolgálatot, így olyan modelleket kell keresnie, amik rugós feszítésűek. A roletták számtalan színben és mintázatban kaphatók, így biztosan rövid nézelődés után megtalálja majd azt, ami a leginkább harmonizál a szoba színével, berendezésével.

Tetőablak esetében a rolettát az ablakszárnyra szerelik, ezért csak olyan változatban érhető el, amit manuálisan lehet működtetni, motorikusan nem. Előnyük, hogy egyszerűen kezelhetők: attól függően, hogy mennyire szeretne sötétet a szobában, a súlycsővel ellátott anyagot húzza fel vagy le, és a kívánt helyen akassza meg. Ha valamilyen oknál fogva nem megoldható, hogy a belső ablakszárnyra fel lehessen szerelni a rolettát, akkor mindenképpen külső árnyékolóban kell gondolkodnia.

Látogasson el az RS Ablak weboldalára, és válassza ki azt az árnyékolótípust, amit a leginkább el tudna képzelni otthona ablakain.

Ezek is érdekelhetnek

Visszaéltek Karikó Katalin nevével az interneten

Jó hírt kaptak a magyar családok: jól áll a magyar űrstratégia

Fogy a levegő Zuckerberg közösségimédia-mocska körül: az EU betiltja a Meta személyes adatokon alapuló célzott hirdetéseit

Itt a bejelentés: jön a fizetős Facebook és Instagram – ennyi lesz a havidíj annak, aki nem akar reklámokat

Megszólalt az MNB a Revolut kapcsán, Matolcsyék már megint a neobank körül ólálkodnak: kezdhetnek aggódni az ügyfelek?

133 embert vert át az interneten egy pilisi férfi kamu hirdetésekkel