Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bicskával fenyegettek meg egy leszbikus párt Budapesten, a villamosvezetőt is kérdőre vonta a homofób hülye

Bicskával fenyegettek meg egy leszbikus párt Budapesten, a villamosvezetőt is kérdőre vonta a homofób hülye
Fotó: MTI/Soós Lajos

Felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolnak egy férfit, aki a vádirat szerint még tavaly szeptember 20-án késő este az egyik budapesti villamoson felfigyelt két női utasra, akik egymás kezét fogták, majd szidalmazni kezdte őket a szexuális irányultságuk miatt és azzal fenyegetett, hogy a nála lévő 9 cm pengehosszúságú bicskával nyakon szúrja, megöli őket.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a nyitott pengéjű bicskával többször szúró mozdulatot tett a két nő irányába; az ügyben ma tartott előkészítő ülést a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Mint írták, a férfi rendbontó magatartását a villamos vezetője szakította félbe, aki a kiabálást észlelve felszólította a vádlottat a cselekménye befejezésére. A terhelt – miután a villamos vezetőjét is kérdőre vonta – folytatta a két nő inzultálását és kitartott amellett, hogy mindkettőjüket megöli. A villamosvezető a végállomásnál a vádlottat leszállította a járműről, míg a két nőt a BKV tartózkodójába kísérte. A terhelt a sértetteket figyelve még egy ideig várakozott a megállóban, majd elhagyta a helyszínt, ahova kis idő múlva visszatért és ekkor elfogták a rendőrök.

A mai előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be a bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárás október 6-án folytatódik – olvasható a közleményben.