Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

A Szerencsejáték Zrt. élén landolt a volt miniszter

Mager Andrea magyar közgazdász, 2018-2022 között a negyedik Orbán-kormány nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztere, 2022. június 15-től a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.
Mager Andrea magyar közgazdász, 2018-2022 között a negyedik Orbán-kormány nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztere, 2022. június 15-től a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója. Fotó: MVM

Mager Andrea lett a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, elődje Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai munkáját.

A Szerencsejáték Zrt. szerdai közleménye szerint Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter június 15-i hatállyal nevezte ki a cég élére Mager Andreát, aki az előző kormányzati ciklusban a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter volt, az új kormányba azonban már nem került be.

Korábban tudni lehetett, hogy távozásakor 30 millió forintos végkielégítés illette volna meg, azonban cikkünk megjelenése után a Szerencsejáték Zrt. azt közölte, hogy Mager Andrea nem vette fel a neki járó, hat havi illetményének megfelelő végkielégítését.

Mint írták: „A 185/2022. (V. 26.) Korm. rendelet szerint az a politikai felsővezető, közigazgatási államtitkár és helyettes államtitkár, aki a megbízatásának, illetve a kormányzati szolgálati jogviszonyának megszűnését követő 180 napon belül közvetett vagy közvetlen többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaságban vezető tisztséget vállal vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyt létesít, nem jogosult a megbízatásának, illetve a jogviszonyának megszűnéséhez kapcsolódó juttatásra. Ez mindenkire vonatkozik, akinek 2022. május 1. után szűnt meg a megbízatása, illetve a jogviszonya, azzal együtt, hogy a már kifizetett juttatást is vissza kell fizetni.” Így tehát Mager a hat havi illetményének megfelelő végkielégítését nem vette fel.