„Le kell menni vidékre”: nem lesz az ellenzéknek jelöltje a keszthelyi időközi polgármester-választáson

„Értelmetlen”, és állítólag nem is találtak senkit, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben.

Manninger Jenő (b) a Fidesz keszthelyi polgármesterjelöltje aláírást gyűjt.
Manninger Jenő (b) a Fidesz keszthelyi polgármesterjelöltje aláírást gyűjt. Fotó: Facebook/Manninger Jenő

Csak a fideszes Manninger Jenő neve lesz polgármesterjelöltként a szavazólapon a keszthelyi időközi választáson, az ellenzék ugyanis nem száll ringbe a pozícióért – írja a 24.hu.

A városban azért kell időközit tartani, mert az előző polgármester, Nagy Bálint bekerült a parlamentbe (sőt, Lázár János államtitkára lett), vagyis lényegében helyet cserél Manningerrel, aki 2022 előtt képviselő volt.

A 24.hu úgy értékel, az ellenzék döntése az áprilisi súlyos vereség ellenére nehezen érthető, hiszen 2019-ben csak néhány százalékkal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki jelölt, mint a most a kormányba távozó Nagy Bálint, és az országgyűlési választás keszthelyi eredményei sem igazán indokolják a távolmaradást.

Molnár Tibor, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Zala megyei koordinátora, az Együtt korábbi politikusa ugyanakkor úgy magyarázta a helyzetet, hogy a Fidesz az előző választás óta „még szorosabbra húzta a rendszert”.

„Az ellenzék nem kapott bizottsági elnöki tisztséget, ilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa, a helyi médiában a fideszesek folyamatosan gyalázzák az ellenzéket, miközben a fideszeseknek egyfajta személyi kultuszt építettek ki. Feudális rendszert hoztak létre, a helyi intézményvezetők is saját káderek vagy függésben vannak”

– sorolta Molnár az indulással szembeni érveket, azzal összegezve: „perverz hatalmi rendszer alakult ki, amivel egy időközi választáson értelmetlen szembeszállni, főleg egy ilyen tragikus választási vereség után”.

Amúgy pedig nincs is most olyan helyi, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben. Senki sem akarja kockáztatni a jó hírnevét, az egzisztenciáját – olvasható a cikkben.

Kapcsolódó hírek