Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Konditermi gépek kezdőknek

HirdetésHirdetés

Kezdőként nincs könnyű dolga az embernek, ha letéved a konditerembe. Nemcsak a közeg, de a kondigépek is ismeretlenek, nem beszélve a használatukról. Az alábbiakban bemutatunk 5 olyan konditermi gépet és gyakorlatot, amelyeket kezdők is bátran alkalmazhatnak, akár már az első alkalommal is!

maniafitness.hu - 2022 június - LinkMarketing - 2

Lehúzás

A széles hátizom megdolgoztatására a lehúzás a legjobb gyakorlat, amely a konditeremben hátgép segítségével valósítható meg. A Mánia Fitness termékei között elérhető gép használata során a széles fogásra, valamint arra kell figyelni, hogy a lehúzás során engedjük ki, a felengedés alkalmával pedig szívjuk be a levegőt. Az ismétlésszám ennél a gépnél 4×10-12 darab legyen.

Vállból nyomás

Vállgép segítségével a vállból nyomás is imitálható. A könyököt engedjük enyhén vízszint alá, majd a súlyt toljuk a fej fölé, miközben kiengedjük a levegőt. A fogás lehet szűkebb vagy tágabb is, ettől függően a vállnak más és más részei dolgoznak majd. Az ajánlott ismétlésszám ebből a gyakorlatból 4×12 5-10 kg súllyal.

Bicepsz és tricepsz

A kar izmai csigás keret segítségével dolgoztathatók meg a legkönyebben. Az alsó csigával végezzünk karhajlításokat-nyújtásokat. Közben tartsuk egyenesen a törzset, a könyököt pedig ne mozgassuk. Így erősödik majd a bicepsz. A tricepsz edzésére a felső csiga a megfelelő. Itt a felkart tartsuk mozdulatlanul és az alkart mozgassuk. Mindkét gyakorlatból végezzünk el 4×12-t.

Comb- és farizmok

Lábtoló gép alkalmazásával egy, a guggoláshoz nagyon hasonló mozdulatot végezhetünk el. A gyakorlat elvégzése közben figyeljünk rá, hogy a lábfej nézzen enyhén kifelé, a térdek pedig ne kerüljenek a boka elé. Lábtoló géppel 4×12-15 mozdulatot érdemes végezni.

Gerincmerevítő izmok

A gerincet körülvevő izmok megdolgoztatása nagyon fontos, hiszen ezek az izmok jelentik minden mozgás alapját, és a helyes testtartásban is jelentős szerepet játszanak. A gyakorlat elvégzése közben domborítsunk rá a padra, emelésnél pedig menjünk vízszint fölé egy kicsivel. Emelés közben engedjük ki a levegőt is. Ebből a mozdulatból 4×8-10 elvégzése bőven elegendő.

Egyéb tudnivalók

A fenti gyakorlatok egy kis hasizomedzéssel kiegészülve kiválóan átmozgatják a teljes testet. Ha célunk a fogyás, az egészből csináljunk egy köredzést. Haladjunk sorban a gépeken pihenő nélkül, és az egészet ismételjük 4 körben. Az izmok lazítása és a regenerálódás biztosítása, valamint az izomláz elkerülése érdekében minden esetben zárjuk az edzést alapos, minden izomcsoportra kiterjedő nyújtással.

Ha konkrét céljaid vannak, minden esetben alkalmazz személyre szabott edzéstervet, ne feledkezz el a kardióedzések beiktatásáról és a megfelelő fehérjefogyasztás biztosításáról sem. A konditermi gépek mellett szabad súlyokat is érdemes alkalmazni, és minden esetben sort kell keríteni a bemelegítésre edzés előtt!

Elhunyt Ferge Zsuzsa

Benyújtották a törvényjavaslatot, betiltják a 18 év alattiaknak az energiaitalok eladását

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon