Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Brutális részletek derültek ki az anyját különös kegyetlenséggel meggyilkoló pécsi férfi ügyében

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték kedden azt a pécsi férfit, aki különös kegyetlenséggel megölte az anyját még 2019 nyarán.

A Pécsi Ítélőtábla tájékoztatása szerint a határozattal helybenhagyták a Pécsi Törvényszék februárban meghozott ítéletét, amelynek értelmében a férfi legkorábban 25 év eltelte után bocsátható feltételes szabadságra.

Felidézték, a férfi több felsőoktatási intézményben kezdett orvosi és más tanulmányokat, de elvégeznie egyiket sem sikerült, munkahelyet nem vagy csak nagyon nehézkesen talált, munkaviszonya, tartósan jövedelme nem volt. A vádlottnak a szülei vettek egy lakást, amelyet az apja halála után eladott. Miután a bevételt felélte, visszaköltözött az anyjához, aki eltartotta. Mivel magánéleti és szakmai sikertelensége miatt a férfi elsősorban az anyját hibáztatta, rendszeresek volta közöttük a konfliktusok.

Vita alakult ki közöttük 2019 augusztusában is, ekkor a férfi megkötözte időskorú, kis testsúlyú, érdemi védekezésre képtelen anyját.

Miután a fejét serpenyőkkel, húsklopfolóval véresre verte, paplant, szőnyeget terített anyjára, és ezeken keresztül késsel, vaskampóval szurkálta.

Ezután

  • két dohányzóasztalt,
  • három széket
  • és egy mikrohullámú sütőt tett a testre,

majd az ajtót kívülről egy hűtőszekrénnyel torlaszolta el. Az asszony aznap éjjel belehalt sérüléseibe.

A férfit, aki az éjszakát még a házban töltötte, másnap egy pécsi panzióban vették őrizetbe.

A vádlottat azért is elítélték, mert orvosi diplomát hamisított magának, majd azt felhasználva személyi okmányokat készíttetett, amelyekben a neve „dr.” előjelzővel szerepelt.

A férfit így különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt ítélték el.

A szakértői vélemények szerint a vádlott nem szenved a beszámítási képességét befolyásoló elmebetegségben, de személyiségzavara hozzájárult a bűncselekmények elkövetéséhez.