Bűnügy

Újabb dráma: megszúrtak egy utast a Tokaj InterCityn

Belföld

Itt a vége, Magyar Péter mindent bevallott

Belföld

Hol a pénz? „Az uniós támogatásoknak köszönhetően szárnyalnia kellene a magyar agráriumnak, ehhez képest kiürül a magyar vidék”

Másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki több megyére az ország középső területén az Országos Meteorológiai Szolgálat

– közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

felhoszakadas-riasztas

Forrás: met.hu

Mint írták, az érintett területeken hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél vagy akár jégeső is. Hozzátették: a viharos szélben fokozottan kell figyelni a fák, fasorok, állványzatok közelében.

Ha nagy villámlással járó vihar közeleg vagy „kap el” minket, húzódjunk be valahová, ha pedig gépkocsiban ülünk, az ablakokat zárjuk be, a fém részeket ne érintsük meg. A ház környékéről gyűjtsünk össze és vigyünk be az épületbe minden olyan tárgyat, amit a szél felkaphat, ezek ugyanis súlyos sérüléseket okozhatnak – javasolja az OKF.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, lehetőség szerint ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen. Ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

Ez is érdekelhet:
Majdnem elkezdtek polgári ellenállni a mamlasz pedagógusok, de szerencsére kiderült, hogy csak kacsa

Mi ez az időjárás? Ezt nézd, mi vár ránk a jövő héten!

Ismét újabb esőre kell készülni, aztán nagyot fordul az időjárás

Viharos széllel, csapadékkal érkezik a hidegfront

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Komoly lehűlés jön: akár −3 fok is lehet ezeken a területeken

Már látszik, milyen időnk lesz a hétvégén