Éjjel eső, zápor, zivatar érkezik – mutatjuk a friss előrejelzést

Viharfelhők Pécs kertváros városrésze felől fotózva 2020. augusztus 31-én.
Viharfelhők Pécs kertváros városrésze felől fotózva 2020. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Napsütéses időt tartogat a péntek, a Dunától keletre várható több derű, míg a Dunántúlra délután már fátyolfelhők érkeznek, de számottevő csapadék csak este valószínű.

Az Időkép friss előrejelzése szerint késő este a Dunántúlon többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, utóbbiak között hevesebbek is lehetnek. Délután még 28-33 fokot mutat majd a hőmérő, az Alföldön megélénkülhet a szél.

Szombatra virradóra aztán többfelé – leginkább az ország nyugati és középső harmadában – számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, mutat rá az időjárásportál, hozzátéve:

helyenként kiadósabb mennyiségű csapadékban is részünk lehet.

Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de keleten még délután is szükség lehet az esernyőkre, ugyanakkor északnyugaton is kialakulhat helyenként újabb zápor, zivatar. Többfelé élénk, zivatarok idején viharos szélre is számítani kell, 25-32 fokos maximumokkal kalkulálhatunk.

Pünkösdvasárnap sok napsütésnek örülhetünk az ország nagy részén, nyugaton, délnyugaton viszont gyakrabban megnövekedhet a felhőzet.

Pünkösdhétfőre virradóra, valamint a reggeli órákban a Dunántúlon több helyen záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Többfelé megélénkülhet az északi-északkeleti szél, 25-31 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek