Összeveszett a DK és a Momentum, elmaradt a közgyűlés ülése, Karácsony Gergely mérges lett

Amúgy semmi különös, csak még mindig nem elég apró és szánni való az ellenzék.

Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én.
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összeveszett a DK és a Momentum, ezért határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdára összehívott ülése. Karácsony Gergely főpolgármester újságíróknak ezt a fővárosi koalíciót alkotó pártok vezetői között lévő konfliktussal indokolta.

Az Erőskezű Városvezető később a Facebook-oldalán alaposan megdorgálta a rosszcsontokat, azt írta:

garantálja, hogy a szerdai volt az első és utolsó alkalom, hogy a pártügyek felülírták Budapest ügyeit!

Szerintem az fontos, hogy a ma szemétlerakóként használt nagytétényi Duna-part természetvédelmi terület…

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, May 25, 2022

„Fontosak az ellenzéki pártok és a személyi kérdések is, de nem lehetnek fontosabbak, mint a város ügyei” – méltatlankodott Karácsony Gergely, hozzátéve: „irgalmatlan nehéz körülmények között dolgozunk. Világjárvány, háború, száguldó infláció, kormányzati megszorítások következményeit kell cipelnünk. Van bajunk elég”.

„De legalább eddig nem tetéztük ezeket azzal, hogy a pártügyek felülírták a város ügyeit. Ma volt az első alkalom. De garantálom, hogy egyben az utolsó is” – rémisztgetett a főpolgármester.

Karácsony korábban a Városházán újságíróknak nyilatkozva arról beszélt: nem a fővárosi frakciók, nem a polgármesterek között, hanem pártvezetői szinten van nézetkülönbség, ami a Momentum és a DK között „ma áthidalhatatlan véleménykülönbséget eredményezett”.

A főpolgármester kérdésre válaszolva azt közölte: a közelgő önkormányzati időközi választások miatt olyan konfliktus van a Momentum és a DK között, hogy „ma nem tudunk dolgozni”.

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció vezetője a határozatképtelenséget újságíróknak úgy kommentálta, hogy „a baloldali pártok viszálykodásai és belső konfliktusai miatt Budapest ügyei nem tudnak előre haladni”.

Kapcsolódó hírek