Újabb négy évre Kósa Lajost választották a korcsolyaszövetség elnökének

Ha valamihez nagyon is ért, az a korcsolya: negyedszer szavaztak bizalmat neki a küldöttek.

Kocsis Máté, Orbán Viktor és Kósa Lajos érkeznek a frakcióülésre 2021. június 16-án.
Kocsis Máté, Orbán Viktor és Kósa Lajos érkeznek a frakcióülésre 2021. június 16-án. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) pénteki tisztújító közgyűlésén újabb négy évre Kósa Lajos csegeri vagyonkezelőt fideszes politikust választották elnöknek.

A 45 szavazásra jogosult szervezetből 24 képviseltette magát, és az egyetlen elnökjelölt – egy tartózkodás mellett – 23 támogató voksot kapott a titkos szavazáson. Kósa Lajos 2011 óta irányítja a szövetséget, azaz negyedszer szavaztak bizalmat neki a küldöttek.

A nyolc elnökségi tag megválasztása után a vezető testület rögtön összeült.

„Minden idők legeredményesebb szereplésén vagyunk túl. Csak jót tudok mondani a 2021/22-es szezonról, soha rosszabbat” – jelentette ki a közgyűlésen Kósa Lajos, aki felidézte, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók húsz olimpiai pontot gyűjtöttek Pekingben, ahol Liu Shaoang megszerezte Magyarország első egyéni téli olimpiai aranyérmét is. Az elnök kiemelte még a fiatalabbik Liu fivér tarolását a montreali vb-n, ahol négy aranyat gyűjtött be összetett címét is megvédve, illetve a szinkronkorcsolya-világbajnokságon elért nyolcadik helyet, ami szintén a magyar csapat legjobbja.

A sportvezető megválasztása után arról is beszélt, hogy a Millenáris, a Kisstadion és a Gyakorló Jégcsarnok által határolt területen megvalósuló Nemzeti Korcsolyázó Központ építése várhatóan jövő évben elkezdődhet.

Kapcsolódó hírek