Orbán Viktor bejelentette, hogy Brüsszel ellen lázadunk

Újabb kormányfővé választása kapcsán sem jutott eszébe jobb, mint kijelölni Az Ellenséget.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond eskütételét követően az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond eskütételét követően az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Magyarország a következő években védeni fogja a családokat és büszke lesz a gyermekeire – magyarázta Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, miután ismét miniszterelnökké választották.

Orbán Viktor úgy tudja, Magyarországra ma nem a népessége, hadserege vagy gazdasági ereje miatt irányul szokatlan mértékben a nyugati közvélemény figyelme, hanem azért, mert Lengyelország mellett Magyarország vált a nyugati világ utolsó keresztény, konzervatív bástyájává!

Mást gondolunk a világról és a jövőről, mint a „liberális, globalista fősodor”, és másként építjük az országunkat, mint ahogy ők teszik a sajátjukkal. Akár meg is férhetnénk egymás mellett, de Brüsszel ma kizárólagosságra törekszik – állította a kormányfő, azzal kenve el a kormányával szembeni kritikákat, hogy „azt mondják”, a politikát, az országvezetést, sőt Európát is csak egy módon lehet elképzelni és művelni, „aki nem lép egyszerre, vizsgálatot kap estére”.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország ez ellen lázad!

Kapcsolódó hírek