Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Kormánypárti elemző: a baloldali pártok visszaéltek a frakcióalapítás lehetőségével

Alig nyertek valamicskét, és még így is van pofájuk frakciókat alakítani!

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán 2022. április 3-án.
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Súlyos aránytalanságok tapasztalhatók a jelenlegi frakciófinanszírozási rendszerben, írta hétfői számában a Magyar Nemzet propagandakiadvány annak kapcsán, hogy bár az előző ciklushoz képest kevesebb baloldali képviselő jutott be az Országgyűlésbe, mégis milliárdokkal több állami támogatást kaphatnak!

A lapnak Tóth Erik, a kormánypárti Alapjogokért Központ vezető elemzője azzal fenyegetett, hogy „a demokratikus költségek aránytalan megemelkedése miatt” felmerülhet a szabályok arányos újragondolása.

A jelek szerint az, hogy a választáson a baloldal közös listával indult, nem csupán szavazatmaximalizálásra irányuló taktika volt: pénzügyi szempontból jól megtérülő befektetésnek bizonyult. Hiába vannak ugyanis a balos közös lista pártjai az előző ciklus kezdetéhez képest nyolccal kevesebb képviselővel jelen a parlamentben,

hat frakcióra bomlásuk miatt a most kezdődő ciklusban kétmilliárddal több állami támogatáshoz juthatnak az előző négy esztendőhöz viszonyítva

– méltatlankodik a Magyar Nemzet. (Az MTI egyébként már úgy szemlézte a cikket, hogy „majd hárommilliárddal több” – a szerk.)

Tóth Erik arról is fölvilágosította az orbánista olvasókat, hogy „a frakcióalapítás lehetőségével a baloldali ellenzéki pártok úgy 2018-ban, mint 2022-ben visszaéltek”, és szerinte azért volt szükség minél több parlamenti képviselőcsoport létrehozására, hogy a nekik jutó anyagi forrásokat maximalizálni tudják. Etikai és morális szempontból azonban komoly dilemma, hogy a választáson egy országos listát és közös jelölteket állító pártok széttartása elfogadható-e csupán azért, hogy több pénzt vihessenek haza – vetette fel „etikailag és morálisan” annak a kormányoldalnak a rajongója, amely csak plakátkampányra nyolcszor többet költött az adófizetők pénzéből („etikailag és morálisan”), mint amennyi az ellenzéknek módjában állt.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz