Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Hogyan készülnek a fenntartható tisztítószerek?

Manapság egyre több emberben tudatosodik, hogy a Földünkből bizony csak egy van, és ha ilyen mértékben folytatjuk a szennyezését, akkor nem sok jónak nézünk elébe. Emiatt sokan szeretnének tenni azért, hogy ez ne következzen be, de közben azért jó lenne, ha nem kellene lemondani a megszokott dolgokról. Ilyen például egy makulátlanul tiszta otthon, amely elképzelhetetlen megfelelő tisztítószerek nélkül.

https-__karchercentermarclean.hu_ - 2022 május - Cikk2

A tisztítószerek felé támasztott elvárások

Jelenleg a tisztítószerekkel szemben minden korábbinál nagyobb elvárásaink vannak, nem elég, hogy ránk ne legyenek ártalmasak, de lehetőleg a környezetre sem, mindeközben pedig hatékonyan kell megküzdeniük a szennyeződésekkel is. Sőt, manapság már modern háztartási tisztítógépek is a rendelkezésünkre állnak, hogy könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban tehessük csillogóvá a lakásunkat.

Alig több mint száz éve, a viktoriánus kori Angliában még normális volt, hogy a falfesték nagy mennyiségű arzént tartalmazott, vagy az 1920-as évek Amerikájában radioaktív rádiummal festették meg az órák számlapját, hogy világítsanak a sötétben. Szerencsére azonban a tudomány fejlődésével azok az idők már elmúltak, ahol mindennapi használatban lévő dolgok potenciálisan veszélyesek lehetnének az egészségünkre. Ez alól nem képeznek kivételt a tisztítószerek sem.

A következő hatalmas kihívás azonban a fenntarthatóság kérdése. Az olyan cégeknél, mint például a Kärcher Center Marclean, akik a fenntartható tisztítószerek létrehozását és gyártását tűzték zászlajukra kiemelten fontos ez a kérdés. Ennek megfelelően a tisztítószerek előállításánál is kiemelten fontos az, hogy a folyamatok ökológiailag fenntarthatóak legyenek, miközben az erőforrásokat és az alapanyagokat is gondosan használják fel.

A fenntartható, de egyben hatékony tisztítószerek előállítása

A tisztítószerek nem egy kimondottan különleges termékcsoport. Egy új tisztítószer előállításának első lépcsőjén a termékötlet megszületése áll. Az, hogy milyen új termékötletek jönnek létre, sok tényezőtől függ. Ennek megfelelően az éppen aktuális trendek, szabványok, technológiák és üzleti modellek jelenleg az erőforrásokat és a környezetet is védő termékeket tesznek szükségessé.

A korábban már említett Kärchernél ez a koncepció végigkíséri a készítményt az ötlettől kezdve egészen a sorozatgyártásig. Így biztosítható az, hogy a tisztítószerek megőrizzék a hatékonyságukat, miközben az egészség, a környezet és a gazdasági hatékonyság sem kerül a háttérbe.

Jelenkorban az a minimális elvárás egy tisztítószertől, hogy hatékony legyen, és ne károsítsa az egészségünket, azonban a környezetszennyezés miatt egyre inkább fontos lesz az is, hogy fenntartható módon készüljön és a környezetet se károsítsa a gyártás és a felhasználás egyetlen pontján sem.

Kapcsolódó friss hírek