Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Alkalmazkodjunk a jogszabályhoz, és válasszuk a hőszivattyút!

Alkalmazkodjunk a jogszabályhoz, és válasszuk a hőszivattyút!

A zöldenergia napjainkban már nemcsak lehetőség, hanem szinte követelmény az új házak építése esetén. Az olyan berendezések, mint a napelem vagy a hőszivattyú, egyre inkább elvárhatóak egy új beruházásnál.

Hőszivattyúval is teljesíthetjük a BB kategória feltételeit

Hazánkban 2022. június 30-tól az új építésű házak esetében a használatbavételi engedély csak akkor szerezhető meg, ha megfelel az új energetikai minősítési rendszer szerinti BB besorolás feltételeinek. Ilyen esetben előírás, hogy az ingatlan összesített energetikai jellemző számértékének 81 és 100 kWh/m²a közé kell esnie, és az összes energiafogyasztás legalább 25%-a megújuló energiaforrásokból kell, hogy származzon.

A Wagner Solar Hungária hőszivattyúi gyakran kerülnek beépítésre az ilyen házakban, hiszen ezek a termékek nagymértékben támogatják a zöldenergia hasznosítását.

A megújuló energia összevetve a hagyományos gázüzemű fűtési rendszerrel a teljes élettartamára vetítve nem kerül többe, de közben a környezetet is óvjuk . Továbbá a gázüzemű rendszer nem képes hűteni, ezért valamilyen klímaberendezéssel is támogatni kell az épület hőszabályozását.

A napelemekkel is javíthatunk az energiafelhasználáson

A másik közkedvelt zöldenergia-forrás a napelem használata. A panelek segítségével támogatni tudjuk a fűtési rendszert, a melegvíz-előállítást, valamint a háztartási berendezések energiaigényét. Hosszú távú befektetésnek kiváló, mivel csökkenthetjük, vagy akár nulla forintra is lefaraghatjuk a villanyszámlánkat.

Bár a fenti előírás csak az új építésű ingatlanokra vonatkozik, a régebbi épületekre is megfontolandó a korszerűsítés. A megfelelő fejlesztéssel a DD szinthez képest akár 60%-kal, a CC besoroláshoz képest 30%-kal csökkenhet az energiafelhasználás, így egy DD besorolású 100 m2-es ingatlan 203 000 Ft-os rezsiköltsége akár 126 000 Ft-ra is csökkenhet.

A modernizált ház másik előnye, hogy nő az értéke, így ha eladásra kerül a sor, nagyságrendekkel jobb áron tudjuk kínálni.

Jó, ha ezeket is szem előtt tartjuk

Egy ingatlan energiaigényének csökkentése nem csak az alternatív energia felhasználásával valósulhat meg. Kiemelt szerepet kap a szigetelés, mivel egy jól szigetelt ház hővesztesége jóval alacsonyabb, mint a szigeteléssel nem rendelkező épületeknek.

Ne feledkezzünk meg a jól záródó, többrétegű üveggel ellátott nyílászárókról sem, amelyek növelik a hőmegtartást és az esztétikai szempontból is remek választásnak bizonyulnak. Amennyiben hagyományos fűtési rendszerünk van, azt kiválthatjuk pelletkazánnal vagy elektromos fűtési rendszerrel. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás pedig a hőszivattyú lehet. Ebben az esetben egy készülékkel biztosíthatjuk házunk hűtését, fűtését és melegvíz-ellátásunkat ráadásul úgy, hogy mindeközben nem keletkezik semmilyen égéstermék.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt