Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Négy náci hülyegyereket gyanúsítanak a Dohány utcai zsinagóga megdobálásával, levizelésével

A Dohány utcai Zsinagóga Budapest VII. kerületében.
A Dohány utcai Zsinagóga Budapest VII. kerületében. Fotó: Flickr/Emmanuel Dyan

Négy budapesti fiatalt gyanúsítanak a Dohány utcai zsinagógánál vasárnap kora reggel történt csoportos garázdasággal – közölte szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A 16, 20, 21 és 22 éves fiatalok beismerték a bűncselekmény elkövetését, tettüket mindannyian megbánták és ittasságukkal magyarázták.

Ma hajnalban randalírozó fiatalok egy csoportja meggyalázta a Dohány utcai zsinagóga épületét. Náci jelszavakat…

Posted by Niedermüller Péter on Monday, May 2, 2022

A sajtóban megjelent felvételek tanúsága szerint a négy fiatal a zsinagóga előtt randalírozott, egyikük belerúgott a kerítésbe, társa egy kukába. Az ittasnak tűnő fiatalok egyike a felvétel szerint náci köszöntést, Sieg heil!-t (Győzelem, üdv!) kiabált, míg ketten náci karlendítést mutattak be. A videón az is látható, hogy

szemetesből kiszedett sörösdobozzal dobják meg az épületet, majd ketten levizelik a zsinagógát.

BRFK az ügyben hivatalból rendelt el nyomozást csoportosan elkövetett garázdaság miatt, akkor még ismeretlen tettesek ellen. Két napon belül azonosították a fiatalokat, akiket kedden gyanúsítottként hallgattak ki.

A náci jelképekre vontakozóan Csécsi Soma szóvivő azt mondta, hogy az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság miatt folyik az eljárás, mert a fiatalok magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkoztatást keltsen. A nyomozóhatóság vizsgálja, hogy más bűncselekmény is megvalósult-e.