Kiadós mennyiségű eső, viharos szél jöhet a folytatásban, mutatjuk az előrejelzést

Kiadós mennyiségű eső, viharos szél jöhet a folytatásban, mutatjuk az előrejelzést

Egy „magassági hidegcsepp” érkezik térségünkbe nyugat felől, mely az Időkép előrejelzése szerint kelet felé fog távozni csütörtök délután, viszont addig is kedd késő estétől egyre több esőre, záporra számíthatunk.

Szerdán az északi országrészben végig borongós időre van kilátás, a délebbi részeken lehet szakadozottabb a felhőzet. A csapadék leginkább záporok – főként az Alföld déli felén zivatarok – formájában érkezhet. Az északi, északnyugati szél egyre többfelé támad majd fel, az Alpokalján egy-egy viharos lökés sem kizárt.

Nagy lesz a kontraszt a hőmérséklet tekintetében az országrészek között: északon mindössze 11-12 fokra van kilátás, délen ezzel szemben 20-21 fok is előfordulhat.

A csütörtök szeles lesz, többfelé erős, északkeleten viharos lökésekkel. Az ország keleti részén még szükség lesz esernyőre, a középső és nyugati részeken viszont napos, gomolyfelhős idő várható. 14-19 fokos maximumok várhatók, keleten, ahol tartós ború ígérkezik, ennél hűvösebb lehet.

Az Időkép kiemeli: bár van némi bizonytalanság, csütörtök estig nagy területen hullhat kiadós mennyiségű csapadék: zömmel 10, az Esztergom-Budapest-Békéscsaba vonal sávjában 15, helyenként viszont 20 milliméternyi is,

az intenzívebb záporos, zivataros gócokból pedig lokálisan 30-40 mm is összegyűlhet.

Kapcsolódó hírek