Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Az elektromos robogók is hasznos járművek

Az elektromos robogók is hasznos járművek

A folyamatos technológia fejlődés azt eredményezi, itt az idő, hogy az elektromos robogókat fontos járműként kezeljük. Az üzemanyagárak megugrásával az ilyen és ehhez hasonló elektromos eszközök – különösen a gyerekeket és az élelmiszereket szállító teherszállító típusok – helyettesíthetik az autós utazásokat, és üzemanyagot takaríthatnak meg. Európában, különösen Hollandiában vagy a Skandináv országokban már régóta odafigyelnek a környezettudatos közlekedésre. Miért ne lenne ez követendő példa máshol is?

Az orosz-ukrán háború is sürgeti az elektromos robogók használatát

Az ukrajnai orosz invázió nyomán emelkedő benzinárak miatt az Egyesült Államok választott tisztségviselői mindent megpróbálnak, hogy megnyugtassák a túlterhelt költségvetés miatt aggódó járművezetőket. A Biden-kormányzat azt javasolta, hogy a hosszú távú kényelem és jólét a gázüzemű járművek teljes elhagyásában rejlik: „Ha tiszta energiával hajtott elektromos autóink lesznek, soha többé nem kell aggódnunk a gázárak miatt” – írta a Fehér Ház a közelmúltban a Twitteren. „És az olyan autokraták, mint Putyin, nem fognak tudni fosszilis tüzelőanyagokat fegyverként használni más nemzetek vagy államok ellen” – tették hozzá.

Időközben az amerikaiak újra felfedezik a klasszikus üzemanyag-takarékossági szokásokat, mint például a kisebb járművek választása. Egy ígéretes megközelítés azonban hiányzik a politikai vitákból: az autós utazások áthelyezése az egyre népszerűbb elektromos kerékpárok és elektromos robogók irányába, amelyek újratölthető akkumulátorokkal kiegészített pedálhajtóerővel működnek. Ez egy hiányosság, amely sokat mond arról, hogy Washingtonban a leginkább klímabarát politikusok körében továbbra is alulértékelik az akkumulátoros eszközöket. Minden alkalommal, amikor elektromos robogókat használnak az autó helyett, a társadalom számos előnyben részesül. Az üvegházhatású gázok kibocsátása drámaian alacsonyabb, még akkor is, ha az autó elektromos. Egy kétkerekű kis utcai teret foglal el, és elhanyagolható biztonsági kockázatot jelent a többi közlekedő számára.

Egy jó elektromos jármű hosszabb távon megéri

Az elektromos robogók közül a Smart Balance™ Premium Brand SB50 Urban Licence, 1500 Wattos, Li-Ion akkumulátorral felszerelt és fekete színben igen népszerű, a hazai online boltokban közel 440 ezer forintért vásárolható meg. A jármű maximális sebessége 45 km/h és hozzávetőlegesen majd hat órán keresztül tudunk utazni vele. A fényforrásokat tekintve az izzókat éjszakai fényviszonyokra tervezték, ilyenkor is hatékonyan látjuk merre haladunk. A termékre alapból lopásgátlót is felszereltek, amely jelez, ha illetéktelenek érnének hozzá.

A jövő eszközei már ma?

Ennyi potenciállal azt várhatnánk, hogy az országok vezetői azon dolgoznak, hogy támogassák az elektromos robogók elterjedését. Azonban ez szó szerint a jövő zenéje!

Mindezek mellett még a viszonylag új elektromos robogókat és más eszközöket magukba foglaló startupok is, mint az Egyesült Államokban a phoenix-i székhelyű Lectric Ebikes, mindössze két év alatt meghaladta a százezer elektromos eszköz eladást. Több cégnél is hatalmas növekedést figyelhettek meg az iparág elemzői, ami nem meglepő. A zsúfolt forgalom és a magas benzinárak elkerülésének ilyen módja és az elektromos robogók forgalomcsökkentő és költséghatékony alternatív közlekedési módnak bizonyultak Európában is.

Néhány évvel ezelőtt sokan gúnyolódhattak azon, akik robogóval vagy kerékpárral mentek munkába. Most pedig az elektromos robogók és az e-biciklik teljesen „felforgatták” az életünket.

Amíg az elektromos kerékpárok nagyszerűek a városi közlekedéshez, az elektromos robogók segíthetik az ingázókat hosszabb utakon és nagyobb távolságok megtételében, miközben továbbra is az e-bike-hoz hasonló üzemanyag megtakarítást és más előnyöket kínálnak. Az olcsóbb (és gyakran ingyenes) parkolás és az autókhoz képest jóval alacsonyabb költségek szintén nagy előnyei az elektromos robogóknak, így érdemes kiaknázni a bennük rejlő lehetőséget.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat