Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Belföld

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Felnőttbarát szállodák Törökországban

HirdetésHirdetés
Felnőttbarát szállodák Törökországban

Az utóbbi években egyre többször hallani itthon és külföldön egyaránt, hogy valami nem gyerekbarát, hanem felnőttbarát. Első hallásra talán furcsa, és a gyerekesek biztos meglepett képet is vágnak hozzá, de mit is takar ez valójában?

A felnőttbarát szálloda jellemzői

A felnőttbarát szállodák vagy lakosztályok, szobák lényege az, hogy bizonyos felnőttek, baráti társaságok szeretnének olyan helyen pihenni, szórakozni, különböző programokon részt venni, ahol egyrészt nem hallgatnak állandó gyerekzsivajt, másrészt pedig lehetnek a hotelnek olyan rendezvényei, amelyek közelében nem jó, ha előkerül véletlenül egy gyerek.

Az is lehet, hogy bizonyos rendezvények, koncertek későig, estébe nyúlóan zajlanak, és nem lehet olyan mértékben azt a területet elkülöníteni, hogy a gyermekes családok megfelelően tudjanak pihenni.

És ne feledkezzünk el egy nagyon fontos célcsoportról, magáról a gyerekes párokról, akiknek ez az egy-két hét jelentheti a felüdülést, a kikapcsolódást, a feltöltődést, de szigorúan gyerekek nélkül! Hiszen otthon egy vagy több gyerkőc mellett a nap 24 órájában kell ügyeletet teljesíteni, nincs megállás, és egy felnőttbarát szálloda nyújtotta kikapcsolódás maga a megváltás lehet az ilyen szülőknek. Persze csak akkor, ha addig van kire hagyni a kisebb vagy nagyobb gyermekeket.

Ismét az érdeklődés középpontjában Törökország!

Évekkel ezelőtt is már kedvelt úticélja volt a magyaroknak Törökország. Az elmúlt években ez a figyelem az ország irányába kissé megcsappant, most pedig visszatérni látszik. Időközben az ország rendkívüli módon fellendítette a turisztikai infrastruktúráját, elmondható, hogy a szállodák közel 100%-a 21. századi színvonalú.

A számtalan szálloda temérdek szolgáltatással várja a hozzá utazni kívánókat. A gyerek- és családbarát kialakítások mellett pedig Törökországban is megjelentek a felnőttbarát szállodák is, kielégítve az előbbiekben említett speciális igényeket. A jó néhány ilyen típusú hotel közül bátran lehet válogatni. Az Utazásszervező felnőttbarát szállodái Törökországban is olyan nagy számban, kiváló ajánlatok formájában elérhetők, hogy maga a választás is kihívás elé állíthat minket.

Történelmi csodák, kulináris élvezetek

Törökország két kontinens határán fekszik, ezért fellelhetők mindkét, sőt, olykor akár több kultúra ismertetőjegyei is ebben az országban. Történelmi emlékei szinte már végtelen számba mennek, és mindegyik önmagában is egy építészeti csoda. Emellett a gasztronómia kedvelői is felhőtlenül fogják érezni itt magukat, ha kipróbálják a helyi konyha specialitásait.

Ha ez még nem volt elég hívogató, akkor meg kell említeni a mindenki számára közismert nagyfokú vendégszeretetet, amit a törökök a magyarok iránt mutatnak, s melyet sok esetben azzal a bizonyos néhány évszázadnyi közös múlttal magyaráznak, rokon népnek tekintve minket.

Ha a fentiek alapján meghoztuk a kedvedet erre a nyárra Törökországhoz, akkor látogass el bátran az Utazásszervező oldalára, ahol számos szűrési szempont segíti még a választásodat!

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában