Megfojtotta élettársát egy fővárosi férfi, mert a nő éjjel többször is felkeltette

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettével vádol egy 52 éves férfit, aki azért bántalmazta élettársát, mert idegesítette, hogy a nő az éjszaka folyamán többször felébresztette.

A vádirat szerint a férfi 2018 óta élettársi kapcsolatban élt a sértettel egy budapesti, XVII. kerületi családi házban. Kapcsolatuk megromlott, ezután a vádlott részéről rendszeresek voltak a trágár, hangos szidalmazások, amik esetenként tettlegességig fajultak.

A sértett rendszeresen szedett gyógyszereket. 2020. február 27-én aztán az esti órákban a sértett nagyobb mennyiségű nyugtató hatású gyógyszert vett be, aminek hatására kábult állapotba került, ezért az éjszaka folyamán többször felébresztette a vádlottat, hogy megkérje, kísérje ki őt a mellékhelyiségbe.

A férfi a többszöri ébresztgetés miatt egyre ingerültebb lett, majd amikor a sértett ismét felébresztette, az ágyban fekvő nő nyakát megragadta és percekig leszorítva tartotta. A bántalmazás következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség most azt írta, az 52 éves férfit emberölés bűntettével vádolják és vele szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabására tettek indítványt. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

Kapcsolódó hírek