Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Alkalmazások, amiket érdemes használni, ha utazni készülsz

Azok számára, akik rendszeresen szoktak külföldre utazni, bizonyára megkönnyebbülést jelentett, amikor megtudták, hogy az Európai Unión belül nem kell többé számolniuk a telefonos szolgáltatások feláraival, ugyanis megszűnnek a roaming díjak.

https-__www.allianz.hu_ - 2022 április - Cikk6

A következő cikkben leírjuk neked, hogy mi az, amire mindenképpen oda kell figyelned, hogy ne érjenek meglepetések, és milyen alkalmazásokat érdemes letöltened, ha szeretnéd kihasználni a korlátlanság adta lehetőségeket.

Pontosan mire is terjed ki a roaming díjak megszűnése?

Területileg nemcsak az Európai Unión belül érvényes a roaming mentesség, hanem az Európai Gazdasági Térség országaiban (Lichtenstein, Norvégia, Izland) is, de nem terjed ki a szomszédos országok közül Szerbiára és Ukrajnára, és igaz ez Svájcra is.

Fontos tudni, hogy ez a kedvezmény akkor érvényes, ha csak eseti jelleggel veszed igénybe. Amennyiben rendszeres a telefonodon a külföldi adatforgalom, esetenként a szolgáltatók felárat számolhatnak fel. Ezenfelül azt is érdemes figyelembe venni, hogy a roaming díj mentesség csak akkor érvényes, ha a magyar SIM kártyánkról magyar számot tárcsázunk. Ellenkező esetben a nemzetközi hívásokra vonatkozó díjszabások hatályosak.

Te is rendszeresen utazol, és szükséged lenne egy megfelelő biztonsági hálóra, amire bármilyen váratlan helyzet esetén támaszkodhatsz? Állíts össze magadnak online utasbiztosítási csomagot, ami minden igényedet kielégíti, és még a sorban állást is elkerülheted!

A leghasznosabb alkalmazások utazáshoz

  • PackPoint: Az egyik leghatékonyabb csomagösszeállítós alkalmazás, ami figyelembe veszi, hogy milyen nemű vagy, milyen céllal és hová utazol, és eszerint segít összeállítani a listádat.
  • TripAdvisor: Az egyik legnépszerűbb utazós alkalmazás, ami biztosan valós képet fest neked a kiszemelt városról, szórakozóhelyről vagy szállásról, mivel az értékeléseket az ott járt felhasználók adják. Sok esetben nemcsak leírásokat találhatsz, hanem különböző szempontok szerint készített fotókat is, amivel megkönnyítik a választást, hogy hová is érdemes ellátogatni az utazásod során.
  • PocketGuide: Az alkalmazás beszédes névvel rendelkezik. Tulajdonképpen egy idegenvezető, ami elfér a zsebedben is. Mára már Európa 150 városára elérhető, amihez nem is kell feltétlenül internetkapcsolat, ha letöltötted, offline is bármikor elérheted az adott településre vonatkozó útvonalat. Ténylegesen idegenvezetőkkel alkották meg, így biztosan helytálló adatokat kaphatsz, ha ennek az alkalmazásnak a segítségével szeretnéd megismerni az adott várost.
  • BrinFido: Garantáltan kedvelni fogod ezt az appot, ha kisállattal vennéd nyakadba a világot. Ennek segítségével megtudhatod, hol vannak a közeledben állatbarát szállodák, éttermek, kávézók, de ha arra van szükség, állatorvost vagy különböző, kisállatfelszereléssel foglalkozó szaküzleteket is találhatsz általa.

Jó készülődést kívánunk az utazáshoz!

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban