Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Vigyázz a Földre, használj hagyományos elemek helyett újratölthető változatokat!

A környezetvédelem mindennapos téma, de nagyon sokszor nem vagyunk azzal tisztában, hogy az egyes eszközök, kiváltképp a szórakozásunkat szolgáló darabok milyen károsak lehetnek az egész világra.

elem

Hogyan lehetséges ez?

A legtöbb kütyü, elektromos szerkezet, illetve a gyerekjátékok egy jelentős része igényel némi energiát a működéshez. Ennek egyik megoldása lehet a konnektorhoz való kapcsolódás, amely ezen a módon képes megállás nélkül ellátni árammal elektromos eszközeinket. Azonban némely játék és más szórakoztatóeszköz kizárólag elemek segítségével képes működni.

Miért okoz gondot, ha eldobható elemeket használunk?

Habár az elemeknek egyre nagyobb része kerül speciálisan a gyűjtésükre kiállított szemetesekbe, gyűjtőkonténerekbe, ezzel sajnos még egyáltalán nem ért véget a dolog. Ma már egyre többféle anyagot képesek ilyen vagy olyan módon újrahasznosítani, mégis akadnak olyanok, amelyeknek az újrafelhasználása nem megoldott.

Sajnos az a helyzet, hogy ilyen anyagokból állnak az elemek is, így ezek bár külön kerülnek, végül csupán a tárolásuk, de nem a hasznosításuk lesz megoldott.

Azok az elemek pedig, amelyek lustaságból vagy más hibából kifolyólag a sima háztartási szeméttel indulnak útjukra, elképesztő mértékben károsítják a környezetüket, s kiváltképpen veszélyesek a vizekre, valamint a vízben élő élőlényekre nézve.

Természetesen érthető, ha nem akarunk mindig mindenről lemondani, de szerencsére ez nem is feltétlenül szükséges. Megtarthatjuk kedvenc készülékeinket, s a gyerekeknek sem kell lemondaniuk a kedvenc holmikról, cserébe érdemes sokkal környezettudatosabb megoldást találni.

Újratölthető akkumulátorok, „elemek”

Az újratölthető elemekről már szinte mindenki hallott, habár az elnevezés csak annyiban helytálló, hogy külalakjában hozza az elvárásokat, amelyek az elemekre jellemzőek. Kívülről nézve egyformának tűnnek, hiszen ezeknek is pontosan oda kell beférniük, beilleszkedniük, ahol korábban hagyományos elemeket alkalmaztunk.

Bármennyire egyformának tűnnek külsőre, mégsem lesznek tökéletesek számunkra akkor, ha elemeket szeretnénk, hiszen ezek valójában akkumulátorok.

Az Alphafüles webáruház elemei pontosan ilyen újratölthető akkumulátorok egytől egyig, továbbá az oldalon lehetőségünk van beszerezni hozzájuk való töltőket is, hiszen ez fogja biztosítani a játékok és más eszközök folyamatos használhatóságát.

Kiváló kapacitás, kiemelkedően hosszú, akár 1200 újratöltési ciklust is túlélő akkumulátorokról van szó, AA és AAA kivitelben és teljesítménnyel. Tökéletesen megfelelnek akár nagyobb energiát igénylő készülékek működtetéséhez is, így akár komolyabb kamerákban vagy távirányítós játékokban is alkalmazhatjuk ezeket.

Megbízható minőség, korrekt, elképesztő kapacitás, valamint környezettudatos választás – mindez egyszerre igaz ezekre az elemekre.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten