Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Így élvezheted ki igazán a gint!

Így élvezheted ki igazán a gint!

Akadnak olyan italok, amelyeket mindenki kedvel, s igazán elterjedtek, népszerűek, szinte kivétel nélkül, minden társaságban. Ezek mellett ugyanakkor akadnak szép számmal olyanok is, amelyek megosztják az embereket: a gin is egy közülük.

Miért megosztó ital a gin?

A gin alapvetően a gin-tonic kombinációval robbant be a köztudatba, s vált szélesebb körben fogyasztott alkoholos itallá vagy koktéllá, ha úgy tetszik. A kesernyés kombináció azonban egyáltalán nem ízlik mindenkinek, ezért nagyon sokan teljesen elzárkóznak attól is, hogy a ginnel további próbákat tegyenek, pedig egy igazán izgalmas kalandból maradnak ki, ha az ízek és illatok világában merészebb utakat is bejárnak, vállalkozó kedvvel. A Prémium Italnagykereskedés Online prémium ginjei remek alapnak bizonyulnak majd!

A kóstolás művészete

Borkóstolóról már mindenki hallott, na de mi a helyzet más italokkal, például cikkünk tárgyával, a ginnel? Azt mindenki látta, sokan pedig próbálták is már, hogy a borokat és más italokat is első lépésként nem ízleljük, hanem az illatát igyekszünk átérezni. Ahogy biztos sokan tapasztalták már azt is, hogy amikor náthásak, kevésbé érzik az ételek ízét, valahogy mindennek csökken az élvezeti értéke.

Az ok abban keresendő, hogy a zamat élménye akkor valósul meg teljesen, ha nemcsak az ízeket, hanem az illatokat is egyformán jól érzékeljük. A dolgok illata éppen ezért éppen olyan fontos része a kóstolásnak, mint az íze, legyen szó akár ételről, akár italról.

A gin esetében sincs ez másképp! Éppen ezért a hozzáértők úgy tartják, hogy a gin megízlelése nem kortyolással, de mégcsak nem is szaglással kezdődik, hanem a megfelelő pohár kiválasztásával, amely lehetőséget kínál arra, hogy teljes körű tapasztalatot szerezzünk erről az alkoholról.

A legjobb pohárnak a spanyolországi copát tartják, de egy öblösebb borospohárral is sikerrel járhatunk. Előbb szobahőmérsékletű ital szaglása és néhány csepp ital fogyasztása javasolt, ha valóban át szeretnénk élni mindazt, amit a gin nyújtani tud számunkra.

Természetesen azért nem számít főbenjáró bűnnek az sem, ha egy-két jégkockát is hozzáadunk. Az erőteljes aromák miatt azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy az elnyújtott szaglászással éppen ellentétes eredményt érhetünk el ahhoz képest, amiért ezt az egészet csináljuk. A tökéletes a néhány szippantás lesz. Ugyanígy a korty is legyen korty, nem kell mindig mindent húzóra meginni!

Ha megtetszett a gin…

Ha ezek után már másképp állsz a ginhez, akkor érdemes még több teret nyújtanod neki, hiszen számos formában és rengeteg kombinációban kipróbálható ez a rövidital is. A gin ráadásul igen jól megfér sokféle fűszerrel is, de akár görögdinnyével vagy más gyümölcsdarabokkal is izgalmassá teheted.

Használd bátran a fantáziád és légy kreatív! Ma még te kutatsz érdekesebbnél érdekesebb gin koktél receptek után az interneten, holnap pedig lehet, hogy te alkotod meg a nyár slágerét!

Kapcsolódó friss hírek

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag