Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Erre figyelj, ha gyémánt esküvői ékszert választasz

Erre figyelj, ha gyémánt esküvői ékszert választasz

Az esküvői ékszerek nélkülözhetetlen kellékei a nagy napnak. Ezek azok a kiegészítők, amiktől igazán fenségesnek, valódi hercegnőknek érezhetjük magunkat életünk legszebb napján.

A gyémánt, mint elmaradhatatlan kellék

A drágakövek királynője, a gyémánt egyike a legritkább köveknek, amely hosszú évmilliárdok alatt alakul ki és az egyik legkeményebb természetes anyagként tartjuk számon. A természet egy olyan csodájáról beszélünk, amely fénytörése és színszórása egyedülálló, illetve átlátszósága és fénye is tökéletes.

Értékét az úgynevezett 4C alapján határozzák meg, amely nem más mint a cut (csiszolás), color (szín), clarity (tisztaság) és a carat (súly karátban). A csiszolás határozza meg, hogy a gyémánt mennyire jól tükrözi vissza a fényt, illetve mennyire csillog a felülete. A szín mutatja a fehérség mértékét, amelyet D minősítéstől a latin abc betűinek megfelelően egészen Z-ig értékelnek a szakértők. A tisztaság utal a kőben lévő idegen testek arányára, illetve arra, hogy a szín mennyire egyenletes eloszlású. A karát mérését ezred pontossággal mérik, és a kerekítés csak akkor engedhető meg felfelé, ha a harmadik számjegy értéke 9.

Forevermark, az esküvői ékszerek királynője

A Juta Óra-Ékszer esküvői ékszerek kínálatában a minőség terén abszolút nem lehetnek kétségeink, hiszen nívós márkákkal dolgoznak, mint a Forevermark. A fentiekben felsorolt 4C minősítést minden esetben megtaláljuk a vásárláskor kapott tanúsítványon, így biztosak lehetünk abban, hogy a gyémánt nem hamis. A Forevermark név már önmagában is bizalmat sugall, hiszen a De Beers vállalatcsoport tagjaként 125 évnyi szakmai tapasztalatot tudhat maga mögött a gyémántkutatás, bányászat és forgalmazás terén. A márka kizárólag a legjobb minőséggel dolgozik, így a világ összes gyémántjának kevesebb mint 1%-a felel meg a támasztott kritériumoknak. Minden, a vállalat neve által fémjelzett gyémánt egyedi és azonosítható, így ha egy igazi különlegességet tervezünk beszerezni az esküvőnk napjára, akkor mindenképpen érdemes számba venni ezt a lehetőséget.

Mennyi az annyi?

Ha gyémánt vásárlásán gondolkodunk, akkor abban már előre biztosak lehetünk, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen ezek a darabok rendkívül különlegesek és értékük szinte felbecsülhetetlen. Az átlagos esküvői viseletre szánt darabok messze elmaradnak a világ legdrágább ékköveinek árától, így egy kicsit könnyebben el is érhetőek. Nem úgy, mint a Hope-gyémánt a maga 250 millió dolláros értékével vagy a Cullian-gyémánt, amelynek piaci ára 400 millió dollárt kóstál, de ide sorolhatjuk az 1 milliárd dolláros Koh-i-Noor gyémántot is, ami jelenleg a brit koronaékszerek része.

Egy gyönyörű drágakő egész életünkön át hű társunk marad, ezért a kiválasztásnál érdemes alapos gondossággal eljárni. Mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy megbízható helyről vásároljuk, és rendelkezzen a kő a megfelelő tanúsítvánnyal.

Kapcsolódó friss hírek

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag