Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

A hajformázás mestere: a hajsütővas

Nincs könnyű dolga a hölgyeknek. A dús tincsekkel megáldott nők minden egyes reggel használatba veszik kedvenc hajsütővasukat. A tragédia pedig akkor következik be az életükben, amikor néhány év múlva megadják magukat. Ilyenkor senkinek nincs kedve új darab után nézni, de muszáj.

hajvasalo

A következő pár sorban most egy csajos csevegés keretein belül megtárgyaljuk, hogy milyen a minőségi hajsütővas. Tarts velem te is!

Hajgöndörítés régen és ma

A fodrászatban rengeteg dolog változott, mindössze néhány évtized alatt. Régen hírből sem ismerték a mai hajsütővasakat. A látványos frizura létrehozása érdekében bizony sokszor áldozatot kellett hozniuk a hölgyeknek. Az édesanyák és a nagymamák még talán emlékeznek arra, amikor teljes fejekkel és hajhengerekkel próbáltak aludni.

Az első hajsütővasak azonban nem kímélték a haj egészségét, hamar felmelegedtek, nem egyenletesen oszlott el a hő, és a “füstölést” sem mindig lehetett elkerülni. Szerencsére ma már nem kell ilyen kellemetlenségeket átélnünk, hiszen minden egyes boltban mérnökök által tervezett darabokkal találkozhatunk.

A klasszikus hajsütővas használata

A mai modern hajsütővas már kíméletesebben bánik a hajunkkal, habár ránk is hárul némi felelősség a használata során. Beszerezhetünk kifejezetten hajgöndörítő termékeket, de a legelterjedtebb a különféle hajvasalók alkalmazása. Ezek ugyanis ha kell, simítják, ha kell, göndörítik a hajat. A NetKlikk WebShop szépségápolási eszközei között mindent megtalálsz, ami a hajad formázásához szükséges.

Akár göndörítjük, akár vasaljuk a hajat, fontos, hogy megfelelő ideig tartsuk csak rajta az eszközt. Mit is jelent ez? Nos, elég ideig (néhány másodperc) fogjuk a lapok közé a tincseneket ahhoz, hogy formálja azokat, viszont ne túl sokáig ahhoz, hogy megégesse őket.

“De a modern hajsütővas nem csinál ilyet!” – gondolhatod magadban. Természetesen nem szabad drasztikus mértékben rongálnia a hajat, de ne felejtsük el, hogy sokféle hajtípus van a világon. Lehet vitaminhiányos és érzékeny is a hajad! Mindenekelőtt ezeket tartsd észben!

Milyen a minőségi hajsütővas?

Érdemes nyitott szemmel járni a vásárlások alatt, így elkerülhetjük, hogy káros eszközöket vegyünk.

A fűtött kerámiakefék nagy része több hőfokozattal is rendelkezik, attól függően, hogy milyen típusú hajat szeretnénk kezelésbe venni. Hullámos kialakításuknak köszönhetően nem tördelik a hajvégeket. Ráadásul a hosszú kábel a 360 fokos elforgatást is támogatja. Ha ilyen termékkel találkozol, akkor csapj le rá!

Továbbá vannak „multifunkcionális” hajvasalók is: hajvasalóként, -csavaróként egyaránt funkcionálhatnak, és némely eszköz külsején speciális keféket láthatunk.

Ne feledd, hajunk ápolása csak akkor lehet eredményes, ha minőségi termékekkel formáljuk azt, ellenkező esetben csupán ártunk neki!