Belföld

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Belföld

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Szörnyű részletek derültek ki a tegnap Zuglóban megfojtott fiatal nő ügyében

Táncolhattak a lakásban élettársával, ám egy balesetből vita, majd fojtogatás lett, végül a férfi moziba ment az anyjával.

RövidenRöviden
Bűnügyi helyszínelők Zuglóban, ahol megöltek egy fiatal nőt 2022. április 3-án este.
Bűnügyi helyszínelők Zuglóban, ahol megöltek egy fiatal nőt 2022. április 3-án este. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Részben beismerte tettét a vasárnapi zuglói gyilkosság gyanúsítottja, azonban magát az emberölést nem.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint április 3-án 19 óra után értesítették a mentőszolgálattól a rendőröket, hogy egy Csömöri úti társasház egyik lakásában holtan találtak egy 30 éves nőt. A mentők idegenkezűségre utaló nyomokat és elváltozásokat láttak a holttesten, a helyszínre érkező rendőrorvos is megvizsgálta a nyaki véraláfutásokat, amelyek arra utaltak, hogy az áldozatot megfojtották. A folyamatban levő igazságügyi orvosszakértői vizsgálat is ezt erősíti – hangzott el a BRFK tájékoztatóján.

A helyszíni szemlével párhuzamosan meghallgatták a nő 8 éves fiát, aki beszámolt arról, hogy a lakásban rajta és az anyján kívül a nő Károly nevű élettársa is ott volt. Az anya ebéd után táncolni hívta a férfit, ám

tánc közben a férfi könyökkel megütötte a fiú szemét, ami felháborította az asszonyt, aki pofon vágta a férfit, a vita pedig tettlegességig fajult a lakás különböző helyiségeiben: a nagyszobában, a fürdőszobában, végül a konyhában.

A bántalmazásoknak a gyerek zömmel csak fültanúja volt, a konyhában végződött eseménysort követően az élettárs arra szólította fel a fiút, hogy bújjon el a szekrénybe, „majd egy óra múlva jönnek a rendőrök és elviszik”. A gyerek ennek megfelelően járt el, de pár órával később előbújt a rejtekhelyéről, ekkora látta, hogy a férfi nincs a lakásban és rátalált az anyjára, aki már nem lélegzett.

A rendőrök azonosították az élettársat, egy 30 éves budapesti férfit, aki idén januártól állt kapcsolatban az anyával. A rendőrök felhívták telefonon, ám nem volt hajlandó megmondani hol van. A nyomozás során azonban megállapították, hogy

egy XV. kerületi bevásárlóközpontban moziba ment az édesanyjával, így a vetítés közben elfogták.

A férfit emberölés bűntettével gyanúsították meg, részben beismerte tettét, de magát az emberölést nem. Őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Úgy tudni, a konfliktust kiváltó, a tánc közben történt 8 napon belül gyógyuló sérülésről a férfi azt állította, hogy véletlenül történt, és a 8 éves fiú sem tudott konkrétan nyilatkozni róla. A fiú a történtek után a nagyszülőkhöz került.

Megöltek egy nőt Zuglóban

Megvádolták a férfit, aki megfojtotta a szekrénybe bújó 9 éves kisfiú anyját Zuglóban, majd beült a moziba egy szuperhősös filmre

Lakástűzben meghalt egy férfi Zuglóban

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megszólalt a rendőrség a szombathelyi kórházban ápolt, bántalmazott csecsemő ügyében

Elkapták az Andrássy úti Louis Vuitton-bolt kirablóit