Bűnügy

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Szörnyű részletek derültek ki a tegnap Zuglóban megfojtott fiatal nő ügyében

Táncolhattak a lakásban élettársával, ám egy balesetből vita, majd fojtogatás lett, végül a férfi moziba ment az anyjával.

Megöltek egy fiatal nőt Zuglóban
Bűnügyi helyszínelők Zuglóban, ahol megöltek egy fiatal nőt 2022. április 3-án este. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Részben beismerte tettét a vasárnapi zuglói gyilkosság gyanúsítottja, azonban magát az emberölést nem.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint április 3-án 19 óra után értesítették a mentőszolgálattól a rendőröket, hogy egy Csömöri úti társasház egyik lakásában holtan találtak egy 30 éves nőt. A mentők idegenkezűségre utaló nyomokat és elváltozásokat láttak a holttesten, a helyszínre érkező rendőrorvos is megvizsgálta a nyaki véraláfutásokat, amelyek arra utaltak, hogy az áldozatot megfojtották. A folyamatban levő igazságügyi orvosszakértői vizsgálat is ezt erősíti – hangzott el a BRFK tájékoztatóján.

A helyszíni szemlével párhuzamosan meghallgatták a nő 8 éves fiát, aki beszámolt arról, hogy a lakásban rajta és az anyján kívül a nő Károly nevű élettársa is ott volt. Az anya ebéd után táncolni hívta a férfit, ám

tánc közben a férfi könyökkel megütötte a fiú szemét, ami felháborította az asszonyt, aki pofon vágta a férfit, a vita pedig tettlegességig fajult a lakás különböző helyiségeiben: a nagyszobában, a fürdőszobában, végül a konyhában.

A bántalmazásoknak a gyerek zömmel csak fültanúja volt, a konyhában végződött eseménysort követően az élettárs arra szólította fel a fiút, hogy bújjon el a szekrénybe, „majd egy óra múlva jönnek a rendőrök és elviszik”. A gyerek ennek megfelelően járt el, de pár órával később előbújt a rejtekhelyéről, ekkora látta, hogy a férfi nincs a lakásban és rátalált az anyjára, aki már nem lélegzett.

A rendőrök azonosították az élettársat, egy 30 éves budapesti férfit, aki idén januártól állt kapcsolatban az anyával. A rendőrök felhívták telefonon, ám nem volt hajlandó megmondani hol van. A nyomozás során azonban megállapították, hogy

egy XV. kerületi bevásárlóközpontban moziba ment az édesanyjával, így a vetítés közben elfogták.

A férfit emberölés bűntettével gyanúsították meg, részben beismerte tettét, de magát az emberölést nem. Őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Úgy tudni, a konfliktust kiváltó, a tánc közben történt 8 napon belül gyógyuló sérülésről a férfi azt állította, hogy véletlenül történt, és a 8 éves fiú sem tudott konkrétan nyilatkozni róla. A fiú a történtek után a nagyszülőkhöz került.

Ez is érdekelhet:
Elemzők: történelmi győzelmet aratott a Fidesz-KDNP a választáson

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Halálra késelte a feleségét egy marokkói férfi Zuglóban, most emeltek vádat ellene

Ittas, drogos, jogosítvány nélküli román férfi okozott balesetet a rendőrök szeme láttára Zuglóban

Megöltek egy fiatal nőt Zuglóban, nyolcéves kisfia tett bejelentést

Lakástűzben meghalt egy férfi Zuglóban

Megöltek egy nőt Zuglóban

Rendőri intézkedés közben meghalt egy 37 éves férfi Zuglóban

Megvádolták a férfit, aki megfojtotta a szekrénybe bújó 9 éves kisfiú anyját Zuglóban, majd beült a moziba egy szuperhősös filmre