Márki-Zay erős beszéddel üzent: Itt állunk a győzelem kapujában

„Ne feledjük, Dávid és Góliát küzdelmében Dávid győzedelmeskedett.”

Részlet Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt Facebook-bejelentkezéséből.
Részlet Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt Facebook-bejelentkezéséből.

Néhány perces „utolsó rendkívüli beszéddel” jelentkezett Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán, ahol arról beszélt, hogy szerinte „soha ilyen lelkesedés nem állt még egyetlen választási szövetség mögött” és arra kért mindenkit, hogy vasárnap menjenek el, és szavazzanak a változásra, „szavazzanak a békére, szavazzanak Európára”.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Dávid és Góliát küzdelméhez hasonlította a választást. Azt mondta, az ellenfél eszköztárában megtalálható „egy maguknak írt választási törvény, átszabott körzethatárok, fizetett trollok serege, egy propagandagépezet, korlátlan pénzügyi erőforrások, média- és reklámfelületek, és a választási csalások tömkelege”.

„Biztos vagyok benne, hogy annak idején mindenki Góliátra fogadott volna. De tényleg óriás ő? Vagy pedig valaki, aki szorongásában egy székre állt? A király meztelen. Orbán titokban járja kisszékével az országot, nem mer önök elé állni, nem mer egy nyílt vitára kiállni velem, 12 éves politikája csődöt mondott, a világban sehol nem látják szívesen. Szemmel láthatóan retteg a bukástól”

– sorolta Márki-Zay, úgy értékelve, hogy az ellenzék viszont erősebb mint valaha.

„12 év agymosás után valódi esélyünk van leváltani Orbán Viktor és rendszerét” – üzente a videóban.

Kapcsolódó hírek