Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Jelentős eső, zivatarok jönnek: több megyére figyelmeztetéseket adtak ki

RövidenRöviden
Kapucniját fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A várható jelentős mennyiségű csapadék, illetve a zivatar veszélye miatt több megyére figyelmeztetéseket adott ki csütörtökre és péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzésük szerint

  • Baranya megyében a zivatar és a sok eső veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben;
  • ugyancsak a jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre a nyugati országrészben Somogy, Tolna és Zala, míg keleten Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.
eso-met

Forrás: met.hu

Péntekre a sok eső veszélye miatt szintén Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére pedig zivatarveszély miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: délnyugat felől egy mediterrán ciklon csapadékrendszere fokozatosan északkelet felé terjed. Több hullámban várható eső, az ország nagyobb részén jelentős mennyiség is. Éjfélig leginkább a délnyugati területeken várható 24 óra alatt 20 milliméternyi eső, lokálisan 30-40 milliméternyinél több sem kizárt.

Az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön péntekre virradóan lehet meg a 20 milliméternyinél több csapadék. Ezeken a területeken kisebb körzetekben 30-40 milliméternyinél is több eső hullhat. Elsősorban a Dunántúl déli vidékein a nap második felében az ég is megdörrenhet – jegyezték meg.

Pénteken napközben a Tiszántúlon zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket jégdara, intenzív csapadék és átmeneti szélerősödés is kísérhet – tették hozzá.

Kedden a meteorológiai szolgálat még arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt mintegy három hónapban alig esett. Az ország középső részén nagyobb területen is 70-80 milliméternyi fölötti az „anomália”, a hegyvidéki területeken viszont – ahol általában jóval több csapadék hullik – 90-100 milliméternyi csapadék hiányzik a földekről.

Ez is érdekelhet

Szélvihar és 28 fok várható húsvétkor – erre készülj!

16 megyére adtak ki veszélyjelzést – 80 km/órás szél, jég és viharok is jöhetnek

Zivatarokkal, viharos széllel érkezik egy hidegfront, kiadták a veszélyjelzést

A hét elején még fagyhat, aztán akár 26 °C sem kizárt – itt a friss előrejelzés!

Bolond időjárás: hózápor csapott le a Bakonyban, jégeső verte el a Dunántúlt

Markáns hidegfront hoz lehűlést, helyenként hózápor is előfordulhat