Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Republikon: hajszálnyival vezet a Fidesz, az utolsó pillanatban dőlhet el a választás

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögötte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a párt alelnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j).
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögötte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a párt alelnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A teljes népesség körében 41 százalékos támogatottságot tudhat magáénak a Fidesz, míg az ellenzéki összefogás 39 százalékon áll – derül ki a Republikon Intézet friss közvélemény-kutatásából.

A Telex összegzése szerint az említett szegmensben a Fidesz támogatottsága egy százalékkal nőtt az előző hónapokhoz képest, az ellenzéké viszont nem változott, illetve stagnált a bizonytalanok aránya is, akiket 16 százalékra mértek.

A pártválasztók körében is megy a Fidesz, ott a megkérdezettek 49 százaléka támogatja Orbánékat, ami egy százalékpontos erősödés, az ellenzéki tömb 46 százalékos hátszelet tudhat magáénak.

A Republikon Intézet az eredmények alapján rendkívül szoros választást prognosztizál, mely az utolsó pillanatban fog eldőlni, sok múlik majd azon, hogy ki mennyire tudja mobilizálni a saját táborát, illetve miként tudja megszólítani a bizonytalanokat.

A felmérés szerint jelenleg a Fidesz-KDNP és az ellenzék listája éri el a parlamenti küszöböt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk nem jutna be a parlamentbe, ha most vasárnap lenne szavazás (amire a válaszadók 67 százaléka biztosan, 18 százaléka pedig valószínűleg elmenne, 8 százalék vélhetően, 2 százalék pedig biztosan nem élne a lehetőséggel, 5 százalék pedig nem tudja vagy nem kívánt válaszolni).

A felmérés során kiderült az is, hogy

  • a megkérdezettek 46 százaléka szerint be kellene hazánkban vezetni az eurót, 31 százalék viszont ellenzi;
  • az ellenzéki szavazók 79 százaléka szeretne eurót, míg a Fidesz szekértáborának többsége elutasítja a lehetőséget;
  • a válaszadók 57 százaléka szerint nyugaton és nem keleten vannak hazánk szövetségesei, 16 százalék viszont nem ért ezzel egyet;
  • a magyarok 63 százaléka szerint akkor is segíteni kell ukrán szomszédainknak, ha ennek negatív gazdasági következményei lehetnek ránk nézve, 19 százalék viszont elutasítja ezt az álláspontot.

Kapcsolódó friss hírek

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz