Bulvár

Megszólalt a rendőrség: így kell kukázni, hogy ne legyen belőle bírság

Közlekedés

Kisiklott egy vonat reggel a Keletiben, a MÁV hallgat

Bűnügy

Valami készült október 23-ára, alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítanak egy férfit

Republikon: hajszálnyival vezet a Fidesz, az utolsó pillanatban dőlhet el a választás

GULYÁS Gergely; KÖVÉR László; SZIJJÁRTÓ Péter; KÓSA Lajos; NOVÁK Katalin; NÉMETH Szilárd; ORBÁN Viktor; TARLÓS István; SEMJÉN Zsolt
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögötte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a párt alelnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A teljes népesség körében 41 százalékos támogatottságot tudhat magáénak a Fidesz, míg az ellenzéki összefogás 39 százalékon áll – derül ki a Republikon Intézet friss közvélemény-kutatásából.

A Telex összegzése szerint az említett szegmensben a Fidesz támogatottsága egy százalékkal nőtt az előző hónapokhoz képest, az ellenzéké viszont nem változott, illetve stagnált a bizonytalanok aránya is, akiket 16 százalékra mértek.

A pártválasztók körében is megy a Fidesz, ott a megkérdezettek 49 százaléka támogatja Orbánékat, ami egy százalékpontos erősödés, az ellenzéki tömb 46 százalékos hátszelet tudhat magáénak.

A Republikon Intézet az eredmények alapján rendkívül szoros választást prognosztizál, mely az utolsó pillanatban fog eldőlni, sok múlik majd azon, hogy ki mennyire tudja mobilizálni a saját táborát, illetve miként tudja megszólítani a bizonytalanokat.

A felmérés szerint jelenleg a Fidesz-KDNP és az ellenzék listája éri el a parlamenti küszöböt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk nem jutna be a parlamentbe, ha most vasárnap lenne szavazás (amire a válaszadók 67 százaléka biztosan, 18 százaléka pedig valószínűleg elmenne, 8 százalék vélhetően, 2 százalék pedig biztosan nem élne a lehetőséggel, 5 százalék pedig nem tudja vagy nem kívánt válaszolni).

A felmérés során kiderült az is, hogy

  • a megkérdezettek 46 százaléka szerint be kellene hazánkban vezetni az eurót, 31 százalék viszont ellenzi;
  • az ellenzéki szavazók 79 százaléka szeretne eurót, míg a Fidesz szekértáborának többsége elutasítja a lehetőséget;
  • a válaszadók 57 százaléka szerint nyugaton és nem keleten vannak hazánk szövetségesei, 16 százalék viszont nem ért ezzel egyet;
  • a magyarok 63 százaléka szerint akkor is segíteni kell ukrán szomszédainknak, ha ennek negatív gazdasági következményei lehetnek ránk nézve, 19 százalék viszont elutasítja ezt az álláspontot.
Ez is érdekelhet:
Márki-Zay Péter Kolozsváron: akkor is szeretünk titeket, ha nem ránk szavaztok

Email fiókja buktatott le egy 23 éves férfit, súlyos fotókat tárolt a mobilján

Te rohadék! Te szar alak! – Újabb fideszesnek gurult el a gyógyszere, nagyon pánikolhatnak

Már két kutatás szerint is népszerűbb a Tisza a Fidesznél

SMS-ben toborozza híveit a Fidesz október 23-ra

Megvan, kit jelöl a Fidesz a részeges nőverő mamelukjuk helyére

Magyar Péter: Orbánék megvezették az embereket; 1956 zsinórmérték, nemzeti minimum