Lopás miatt rendőrt hívott egy férfi a lakásába, ahol drogot tárolt

Lopás miatt rendőrt hívott egy férfi a lakásába, ahol drogot tárolt
Fotó: police.hu

Lopás miatt hívott rendőrt egy budapesti férfi a saját lakásába, ahol drogot tárolt, így végül kábítószer-kereskedelem miatt őt vitték el a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Darwin-díjas esetről szerdán azt írta, a 21 éves gyanúsított március 19-én reggel kért rendőri intézkedést, mondván, egy szexuális szolgáltatást kínáló weboldalról az otthonába invitált nő és társa a pénztárcájából ellopott 160 ezer forintot.

A kiérkező rendőrök nemcsak a bejelentőt és a két nőt, hanem jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot is találtak a lakásban.

A jelenlévők mindannyian beismerték, hogy nem sokkal korábban kábítószert fogyasztottak, és ezt a tényt rendőrségi gyorsteszt is igazolta.

A belvárosi lakásban tartott kutatáskor többek között digitális mérleget, simítózáras tasakokat, valamint kiporciózva 46 gramm növényi törmeléket – feltehetően marihuánát – és 26 gramm fehér színű, kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Ezeket szakértő bevonásával vizsgálják.

A nyomozók a 21 és 25 éves nőt lopás, illetve kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A drogfogyasztást mindkettejük elismerte, a lopást viszont tagadták.

A férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, érdemi vallomást nem tett. Őrizetbe vétele után a rendőrök kezdeményezték a letartóztatását. A két nő szabadlábon védekezhet – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek