Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Orbán reggel már a budapesti humanitárius tranzitponton fotóztatta magát

Egyetlen menekült gyermek sem maradhat ki a választási kampányból.

RövidenRöviden
Orbán Viktor látogatást tesz a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitponton 2022. március 22-én.
Orbán Viktor látogatást tesz a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitponton 2022. március 22-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egész fotósorozatot közült az MTI arról, ahogy a tizenkét éve Vlagyimir Putyin trójai falovaként működő Orbán Viktor immár mennyire szívén viseli az orosz-ukrán háború következményeit.

A kormányfő kedd reggel a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitponton lábatlankodott, amelyet a kormány a karitatív szervezetekkel együttműködve nyitott meg hétfőn az ukrajnai menekültek számára.

Orbán Viktor látogatást tesz a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitponton 2022. március 22-én.

Orbán Viktor látogatást tesz a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitponton 2022. március 22-én.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn közölte, hogy a Keleti és a Nyugati pályaudvaron ezután csak információs pontok működnek, a háború elől menekülőket pedig buszokkal szállítják át a két pályaudvarról, illetve Kőbánya felső vasútállomásról a BOK csarnokba, ahol „kulturált körülményeket alakítottak ki”.

Nyilván történik ez annak okán is, hogy ne legyenek annyira szem előtt: a járókelők kevésbé találkozzanak azzal, hogy a segítő munkát javarészt a civilszervezetek, önkéntes magánszemélyek végzik.

A csarnokban többek között étel, ital, orvosi ellátás, tisztálkodási lehetőség várja a menekülteket, a kisgyermekes anyák számára baba-mama-sarkot, a gyermekeknek játszósarkot alakítottak ki, valamint az emberek információt kaphatnak a szállás- és további utazási lehetőségekről – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Itt a kormány friss bejelentése

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök