Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Kósa Lajos úgy tudja, nyolcszázezer nyugdíjas vállalna munkát

Egy felmérés szerint nyolcszázezer nyugdíjas jelezte, hogy rugalmas feltételekkel újra dolgozna

– állította Kósa Lajos hétfőn Debrecenben.

A fideszes országgyűlési képviselő, a debreceni 1. számú választókerület kormánypárti képviselőjelöltje, aki bokros teendői mellett az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT) elnöke is, a NYITOK hálózat a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséért című kiemelt projekt konferenciáján az mondta, a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti forma biztosítja az idős embereknek a munka világába való, önkéntes alapon történő visszaintegrálását!

Hozzátette: 2017 óta 165 nyugdíjas szövetkezet alakult százezer taggal, tavalyi nettó árbevételük elérte a 11 milliárd forintot.

Kósa emlékeztetett rá, hogy a második világháborút megelőzően a szövetkezet népszerű foglalkoztatási forma volt Magyarországon. Példaként a Hangya szövetkezetet említette, amely az 1930-as években a térség legerősebb vállalkozói csoportja volt.

Kósa Lajos szerint a szövetkezeteknek társadalompolitikai jelentősége is van: a diákok a munkára szocializálódhatnak, a nyugdíjasok az aktívabb életre kapnak lehetőséget, a kismamák nem szakadnak el teljesen a munka világától – magyarázta.