Gazdaság

Újabb boltlánc jelentette be, hogy zárva lesz december 24-én

Időjárás

Akár 20 centi hó is hullhat a folytatásban, itt a pontos térkép

Életmód

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Amit a nagynyomású szivattyú felújításáról tudni érdemes

HirdetésHirdetés

A nagynyomású szivattyút először gyári próbapadon bevizsgálják. A szakemberek így tudják felállítani a pontos diagnózist annak kapcsán, hogy mi is a konkrét hiba. Látni kell belülről is a kérdéses alkatrészt ahhoz, hogy tovább lehessen lépni.

https-__injektorfelujitas.hu_ - 2022 március - Cikk2

A felújítás két lépcsőben történik, ami az ügyfelek érdekét is szolgálja. Ugyanis ha nincs túlságosan megrongálódva a nagynyomású szivattyú, akkor elképzelhető, hogy egyetlen körrel is meg lehet úszni a dolgot.

A nagynyomású szivattyú felújításának menete

A bevizsgálás első etapja során az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező hazai cégnél, a Tamorin Kft.-nél próbapadi tesztnek vetik alá a nagynyomású szivattyút. Szét- és összeszerelik, már amely típus esetén erre van lehetőség, ezt követi maga a diagnosztika. Így a szakemberek tisztán fogják látni, hogy milyen a szivattyú állapota, mire van szükség ahhoz, hogy újból tegye a dolgát.

A felújítás a következő lépés. Ha mechanikai jellegű probléma adódik a nagynyomású szivattyúval, akkor bevizsgálják a szervizben, majd egyeztetnek az ügyféllel. Ha sikerül megállapodni, akkor már nem érheti meglepetés az ügyfelet, nem lesznek utólagosan jelentkező plusz kiadások. Ez nem minden cégnél van így, szóval érdemes alaposan utánanézni, hogy hova is viszi felújíttatni a nagynyomású szivattyúját.

És ha nem felújítható a nagynyomású szivattyú?

Előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag a nagynyomású szivattyú nem felújítható. Ilyenkor gyári, új alkatrésszel célszerű helyettesíteni azt. Alapesetben ezekre egy esztendőre szóló garancia jár.

Szóba jöhet még az is, hogy egy felújított szivattyút adnak a meghibásodott nagynyomású szivattyú helyett, ezt nevezik cseredarabnak. Ez azért praktikus megoldás, mert nem időigényes, ha van kéznél egy felújított darab, akkor nem okoz gondot az sem, ha éppen alkatrészhiány van. Felújításnál megesik, hogy olykor sokat kell várni. Természetesen a cseredarabra is jár egy évnyi garancia.

Vidékről is lehet igényelni a szolgáltatást?

A fővárosiak hozzászokhattak ahhoz, hogy ha szükségük van egy szolgáltatásra, akkor könnyen igénybe tudják venni. Vidéki városok esetén kicsit más a helyzet.

A Tamorin Kft. azonban az ország bármely pontjáról fogad megrendelést. Ha tőlük igényli valaki a nagynyomású szivattyú felújítását, akkor a kapcsolatfelvételt követően küldenek hozzá egy futárt, aki beviszi a fővárosi műhelybe a problémás alkatrészt. A futár elmegy akár Győrbe, akár Debrecenbe, nincs megkötés területre vonatkozóan. Miután a nagynyomású szivattyú megérkezik a szakemberekhez, ők végrehajtják az első körös bevizsgálást. Ezen a ponton egyeztetnek az ügyféllel és értesítik, hogy mire jutottak.

Ha a szivattyú a próbapadi teszteket sikerrel abszolválja, akkor ingyen vissza is küldik. Ha azonban kiderül, hogy gond van vele, akkor megnézik, hogy milyen alkatrészt kell kicserélni és mennyibe kerül a javítás. Ha elkészül, akkor a számla és a garancialevél társaságában visszaküldik az ügyfél számára.

Ezek is érdekelhetnek

Fogy a levegő Zuckerberg közösségimédia-mocska körül: az EU betiltja a Meta személyes adatokon alapuló célzott hirdetéseit

Jó hírt kaptak a magyar családok: jól áll a magyar űrstratégia

Visszaéltek Karikó Katalin nevével az interneten

Itt a bejelentés: jön a fizetős Facebook és Instagram – ennyi lesz a havidíj annak, aki nem akar reklámokat

133 embert vert át az interneten egy pilisi férfi kamu hirdetésekkel

Megszólalt az MNB a Revolut kapcsán, Matolcsyék már megint a neobank körül ólálkodnak: kezdhetnek aggódni az ügyfelek?