Havazás, sáros eső is jöhet szerdán, mutatjuk az előrejelzést

Egy hidegfront éri el hazánkat a hosszú hétvégét követően, mely az Időkép előrejelzése szerint csapadékos időt ígér.

Mint írják, keddről szerdára virradóan egyre többfelé eredhet el az eső, a nap első felében számítani kell csapadékra. Délután országszerte megszűnik a csapadék, észak felől elkezd felszakadozni a felhőzet.

A szakemberek szerint lesznek olyan helyek, ahol 10 milliméter körüli csapadékmennyiség hullhat, ami a mezőgazdaság számára rendkívül üdvös lenne ebben a száraz időszakban. Lesznek ugyanakkor olyan területek, ahol jó eséllyel mutatóban sem érkezik csapadék, vagy csak minimális eső esik. Mindemellett

egy ciklon által Európa fölé söpört szaharai por miatt sáros esőre is van kilátás.

Helyenként a tél is visszakacsinthat: az Északi-középhegység magasabb csúcsain átmenetileg havazhat is, néhány centi friss hóréteg kialakulása prognosztizálható. A hótakaró ugyanakkor nem lesz maradandó vendég, hamar elolvad majd.

A hét harmadik napján feltámad az északias szél, helyenként erős lökések is várhatók, 6-14 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön napsütéses időre van kilátás, eső nem várható, helyenként élénk széllökésekre van kilátás. Itt-ott fagyosan indulhat a reggel, délután 9-14 fokot mutat majd a hőmérő.

Kapcsolódó hírek