Csak vasárnap 1239 gyerek menekült vonattal Budapestre az ukrajnai háború elől

Ukrajnai menekült gyerekek kiskutyájukkal.
Ukrajnai menekült gyerekek kiskutyájukkal. Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség

4006 fő, köztük 1239 gyermek érkezett csak március 13-án, vasárnap Budapestre vonattal az orosz invázió sújtotta Ukrajnából; a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek.

A rendőrség közlése szerint a fővárosi és vidéki szálláshelyeken 34 ember, köztük 12 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg. Hogy ennél sokkal több menekültről a civilek, önkéntes szállás-felajánlók gondoskodnak, arra a rendőrség öndicsérő közleménye nem tér ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a MÁV, a BKK, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

Folyamatosan érkeznek hazánkba a háború elől menekülők. Az emberek egymás kezét szorítva haladnak az ismeretlen felé,…

Posted by Magyar Rendőrség on Thursday, March 10, 2022

Az orosz-ukrán háború immáron 19. napja zajlik, a harcok sújtotta országból tömegek menekültek el, Magyarországra mostanáig több mint 200 ezren érkeztek érkeztek, de az ENSZ összesítése szerint Ukrajnát mostanáig legalább kétmillióan hagyták el.

Kapcsolódó hírek