A mentők azt kérik, engedjék őket előre az autósok a tankolásnál

Csak Gulyás rendőrminiszter börtönbe ne csukassa őket rémhírkeltésért.

Mentőápoló védőfelszerelést vesz fel az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én.
Mentőápoló védőfelszerelést vesz fel az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Facebook-posztban kéri a lakosságot a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, hogy soron kívüli tankolással, magunk elé engedve segítsük a mentőautók üzemanyag-felvételét a benzinkutaknál kialakult helyzet miatt.

„A mentők hosszabb ideig történő várakozása a benzinkutakon veszélyeztetheti a mentőellátás folyamatosságának biztonságát”

– olvasható a felhívásban.

❗️❗️❗️RENDKÍVÜLI FELHÍVÁS❗️❗️❗️A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) ezúton felhívja a lakosság figyelmét,…

Posted by Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége on Thursday, March 10, 2022

Mint ismert, az elmúlt napokban, ellátási hiánytól tartva számos benzinkútnál alakultak ki komoly sorok. A kedélyeket Hernádi Zsolt MOL-vezért korábban már az ATV-n is csillapította, csütörtök este pedig a Gulyás Gergellyel közösen tartott Kormányinfón is elismételte, hogy nincsenek ellátási gondok, csak „lokális ellátási fennakadások”.

A kialakult helyzet miatt a kormány döntése értelmében csütörtök este 10 órától a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú járművek, valamint a 7,5 tonna feletti kamionok csak kijelölt üzemanyag-kutakon és a piaci áron tankolhatnak, továbbá rendelkezés született az üzemanyag literenkénti jövedéki adójának 20 forinttal való csökkentéséről is.

Kapcsolódó hírek