−15-17 fokkal is indulhat a péntek, a hétvége is fagyos lesz

Komoly fagyokkal indulnak az előttünk álló napok és hétvégén még napközben is kelleni fog a téli kabát – derül ki az Időkép friss meteorológiai előrejelzéséből.

A péntek rendes zimankóval indul, hajnalban mínusz 6-13 fok közötti minimum értékeket mutathat a hőmérő, északon, a fagyzugos helyeken akár mínusz 15-17 fokig is hűlhet a levegő. Nappal száraz, derűs időre van kilátás, a Dunától keletre sokfelé élénk lehet az északkeleti szél, 2-6 fokos maximumokra van kilátás.

A szombat is kopogósan kezdődik, szintén mínusz 6-13 fok között alakulhatnak a minimumok, illetve a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. Nappal, akárcsak pénteken, nem kell tartani csapadéktól és a nap is sokat süt majd. A szél mérséklődik, a keleties irányú légmozgás csupán helyenként kaphat erőre. A legmelegebb órákban is csak 3-7 fok várható.

A vasárnap hajnal sem lesz kellemes: mínusz 6-10 fokra figyelmeztetnek a meteorológusok. A folytatásban sok napsütés várható, de némi fátyolfelhőzettel is kalkulálnunk kell. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lehet a déli-délkeleti szél, délután 5-10 fok valószínű.

Kapcsolódó hírek