Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Megválasztották a Fidesz-KDNP új köztársasági elnökét, Novák Katalin az új Áder János

RövidenRöviden
Novák Katalin, a kormányzó Fidesz-KDNP köztársaságielnök-jelöltje beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol megválasztják az új államfőt 2022. március 10-én.
Novák Katalin, a kormányzó Fidesz-KDNP köztársaságielnök-jelöltje beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol megválasztják az új államfőt 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Lezajlott az államfő-választási bohózat, amit még az ellenzék jelöltje sem volt képes legalább valamennyire izgalmassá tenni: csütörtökön az Országgyűlés kormánypárti többsége simán megválasztotta köztársasági elnökké Novák Katalint.

A volt családokért felelős tárca nélküli, együgyűségéről elhíresült miniszter 137 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson, amelynek eredményességéhez kétharmados többségre volt szükség.

A szavazólapot 195 képviselő vette fel. A 188 érvényes voks közül Novák Katalin 137-et kapott. Az ellenzéki frakciók jelöltjére, Róna Péter közgazdászra 51 szavazat érkezett.

Novák Katalin május 10-én lép hivatalába, ő lesz a hatodik köztársasági elnök a rendszerváltás után.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Izgalom, feszült pillanatok: a kormányt kérdezi a díszletellenzék

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Novák Katalin fizetése 5,2 millió forintra emelkedett, és ezért pontosan annyit kell dolgoznia, mint amennyit államfői munkássága ért: nagy büdös semmit

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter