Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Politika

7 propagandista távozott a Hír TV-től – minden cégvezető nagyon figyeljen, mostantól bárhol felbukkanhatnak!

Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Börtönre ítélték a férfit, aki nyakon szúrt egy utast a villamoson, mert szóvá tette, hogy nem jól viseli a maszkját

RövidenRöviden
Villamosmegálló peronját fertőtleníti a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársa a koronavírus-járvány miatt Újpest-Központnál 2020. március 25-én.
Villamosmegálló peronját fertőtleníti a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársa a koronavírus-járvány miatt Újpest-Központnál 2020. március 25-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Első fokon 6 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki késsel támadt 2020 novemberében egy utasra az 1-es villamoson, miután az utas szóvá tette, hogy nem jól viseli az arcmaszkját.

A bíróság 6 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a férfit, akit emberölés bűntettének kísérletével vádolt az ügyészség.

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki közleményében azt írta: az ítélet szerint a férfi 2020. november 12-én hajnalban az 1-es villamoson összeszólalkozott egy utassal, aki szóvá tette, hogy nem jól viseli az arcmaszkját. A vádlott többször megütötte a férfit, aki ezt követően előrement a villamosvezetőhöz, akit arra kért, hogy értesítse a mentőket és a rendőrséget.

Ezen a támadó felháborodott, elővett egy kést, majd „nem fogok verésért börtönbe menni, inkább meghalsz!” felkiáltással a férfihez lépett, és megszúrta a nyakát. A vádlott ezután felszólította a villamosvezetőt, hogy nyissa ki a jármű ajtaját, majd elmenekült. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül és 8 napon túl gyógyuló sérülést is szenvedett.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, az időmúlást, a sértetti megbocsátást, továbbá azt, hogy a vádlott négy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság azt, hogy a terhelt a cselekményt bódult állapotban követte el, valamint azt is, hogy vele szemben a bűncselekmény elkövetésekor – élet elleni bűncselekmény miatt – már másik büntetőeljárás is folyamatban volt.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott és védője teljes körű fellebbezést jelentett be.

A bíróság a bűnismétlés, szökés, elrejtőzés veszélyeire hivatkozva – a másodfokú bíróság ügydöntő határozatáig – fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét. A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetnek

Leugrott egy diák egy budapesti gimi 3. emeletéről, búcsúlevelet is hagyott

Kubatov Gábor: kétszáznégy nap múlva véget lehet vetni a „rémálomnak”

Mi folyik itt? Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gyilkos gázolót

Drogkereskedőket fogtak el Gyöngyösön: luxusórákat, autókat és egy 100 milliós házat is lefoglaltak a rendőrök

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt Hajdú-Biharban

A Momentum is beáll Karácsony Gergely mögé