Baleset

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Gazdaság

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Bemutatta programját az ellenzék: békét, biztonságot, felemelkedést ígérnek Orbán putyinista NER-je helyett

Megmaradó családtámogatások, öt éven belül euró, leszámolás az EU-pénzek szétlopóival – többek között ez jöhet, ha az összefogás nyeri a választást.

RövidenRöviden
Bemutatta programját az ellenzék: békét, biztonságot, felemelkedést ígérnek Orbán putyinista NER-je helyett
Fotó: Facebook/Egységben Magyarországért

Április 3-án esély van arra, hogy Magyarország visszataláljon a polgárosodáshoz és Európához, az ország érdeke a béke, a biztonság és a felemelkedés – jelentette ki az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje Az emelkedő Magyarország című választási program bemutatóján szerda este.

Az Egységben Magyarországért választási programja

Az Egységben Magyarországért választási programjaVisszatérünk a nyugati útra, és biztosítjuk Magyarország lakosságának biztonságát – élőben az Egységben Magyarországért programbemutatója.

Posted by Egységben Magyarországért on Wednesday, March 9, 2022

Márki-Zay Péter az online közvetített rendezvényen úgy fogalmazott: béke Európában és béke az ország határain belül. Biztonság és kiszámíthatóság, Magyarország és a magyar emberek mindennapi megélhetésének biztonsága. A polgári felemelkedés lehetősége minden magyarnak bőrszínétől, származásától, politikai nézeteitől, szexuális orientációjától függetlenül – mondta.

Magyarország felemeléséhez szakítani kell a putyini módszerekkel, fel kell számolni azt a politikát, amely elárulta az ország szövetségeseit, amely szándékosan bomlasztotta az EU egységét és amely „a háborús bűnös Vlagyimir Putyin világhatalmi törekvéseit segítette”

– tette hozzá, úgy vélve: Magyarország fizikai biztonságát a magyar határ megerősített védelme, az EU, valamint a NATO képes biztosítani, jelezve az ellenkezőjéről hazudozó fideszeseknek: kormányra kerülés esetén az ellenzék is megtartaná a határkerítést, és önálló határőrséget állítanának fel.

Márki-Zay Péter szólt arról is, hogy a rendőri elvándorlást határozott béremeléssel állítanák meg.

Új, értékalapú, a nyugathoz történő visszatérésre épülő külpolitika mellett érvelt. Közölte, a magyar érdekekkel ellentétes nemzetközi szerződéseket felülvizsgálják, a nemzetközi körözés alatt álló „Fidesz-migránsokat” kiutasítják.

Maradnának a családtámogatások

A jelölt azt ígérte, hogy a családtámogatások megmaradnak, a bérek és a nyugdíjak emelkednek, öt éven belül pedig bevezetik az eurót.

Szakítani kell azzal a téves és igazságtalan politikával, amely a gyenge forintra építve elszegényítette a magyar embereket – jelentette ki.

Elmondta, a személyi jövedelemadó legmagasabb kulcsát változatlanul hagyva négy éven belül adómentessé teszik a minimálbért. Négy év alatt megduplázzák a gyes, a családi pótlék, valamint az otthonápolási díj összegét.

Ígéretet tett a 13. havi nyugdíj megtartására és a vegyes indexálás szerinti nyugdíjemelés visszaállítására. Hozzátette: negyven év után nemcsak a nők, hanem a férfiak is nyugdíjba mehetnek; a rendőrök és a fegyveres testületek tagjai 30 év munkaviszony után kérhetik nyugdíjazásukat.

A korrupció felszámolása a valódi rezsicsökkentés

Márki-Zay Péter azt mondta, „32 év után végre lesz elszámoltatás, ne legyünk következménynek nélküli ország”. Valódi rezsicsökkentésnek a korrupció felszámolását nevezte.

Szerinte Magyarország szinte kilátástalan gazdasági helyzetéből – rekordhiány, rekordadósság, rekordinfláció -, egyedül az Orbán-kormány korrupciója miatt visszatartott uniós pénzekkel biztosítható gyors kilábalás. Az új Magyarország okosan és tisztességesen fogja felhasználni a magyar és uniós adófizetők pénzét – hangsúlyozta.

A tegnapi programbemutató képekben ⤵️

Posted by Egységben Magyarországért on Wednesday, March 9, 2022

Arról is beszélt, hogy fenntartható rezsicsökkentést vezetnek be, az energiapolitikájukban az ellátás biztonsága lesz a legfontosabb, csökkenteni fogják az ország kitettségét a putyini Oroszországnak, újratárgyalják a Paks II.-szerződést.

Érdemi béremelést javasolt az egészségügyi és a szociális szakdolgozóknak, valamint a pedagógusoknak.

Elmondta, „a fideszes alapítványokba kilopott egyetemeket visszavesszük a nemzet számára”, a kínai kommunista migránsegyetem helyett a magyar felsőoktatást erősítik és felépítik a Diákvárost. A törvénytelenül szerzett földeket visszaveszik, újrapályáztatják – sorolta javaslataikat.

Szabaddá teszik a sportot, a kultúrát és sajtót – mondta -, helyreállítják a jogállamot is és kiállnak a kisebbségek mellett.

Az ellenzék teljes választási programja itt olvasható el.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

Kirúgták Pálffy Istvánt a Hír TV-től, miután pedofilok mentegetésével debütált első adásában

ÁSZ: Akkora támadás érte a szuverenitást és a demokráciát a legutóbbi választáson, hogy amiatt még a kampányfinanszírozási jelentés sem készíthető el időben

Lehűlés érkezik a jövő héten, visszatérnek a hajnali fagyok

Lázár János megfenyegette a hódmezővásárhelyieket, Márki-Zay szerint le kell mondania