Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Fidesz: a magyar nők és édesanyák békéjét és biztonságát is veszélyezteti a baloldal

Csoda lett volna, ha a nőnap kapcsán nem derül ki, hogy a „baloldal” a nőkre is veszélyes.

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én.
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én. Fotó: Bankó Gábor

A Fidesz szerint „a magyar nők és édesanyák békéjét és biztonságát is veszélyezteti a baloldal”.

Az oroszbarát Orbán-pártnak nőnap alkalmából sem jutott eszébe más, mint a baloldal gyalázása, az ellenzék kedden ismertetett nőpolitikai programjára reagáló közleményében azt írta, hogy a baloldal már bemutatta, mi a valódi programja a nőknek:

„felelőtlen viselkedésükkel képesek lennének háborúba sodorni az országot, veszélybe sodorni a magyar családok biztonságát, és feladni a magyar emberek energiabiztonságát”.

A Fidesz szerint a „baloldal bevándorláspárti politikája” is veszélyt jelent a nők biztonságára, gazdaságpolitikája veszélybe sodorja a családtámogatásokat, miniszterelnök-jelöltjük pedig „rendszeresen sértegeti a nőket is” – hordtak össze hetet-havat.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kedden, pártja budapesti nőnapi rendezvényén azt mondta: az áprilisi választás tétje, kiteljesedik-e az autoriter rendszer Magyarországon, vagy a magyarok képesek lesznek újra létrehozni a demokráciát. V. Naszályi Márta, az ellenzéki pártok nőügyi munkacsoportjának vezetője értékelése szerint az Orbán-kormány „bántalmazó kormány”.