Bűnügy

Most jelentették be: 23 milliárd forint értékű, 154 kg kokaint foglaltak le a csepeli szabadkikötőben

Bűnügy

Horror disznóvágás Csobajon: csontozókést dobott feleségébe egy férfi, az asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett

Időjárás

Akár 20 centi hó is hullhat a folytatásban, itt a pontos térkép

Boris Johnsonnal tárgyalt Putyin magyarországi miniszterelnöke

A brit miniszterelnök világossá tette Orbán számára, hogy tovább kell szigorítani és gyorsítani az Oroszország elleni szankciókat.

RövidenRöviden
A V4-ek és az Egyesült Királyság csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor kormányfőt (b) fogadja Boris Johnson brit miniszterelnök (j) a londoni Lancaster House előtt 2022. március 8-án.
A V4-ek és az Egyesült Királyság csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor kormányfőt (b) fogadja Boris Johnson brit miniszterelnök (j) a londoni Lancaster House előtt 2022. március 8-án. Fotó. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Boris Johnson brit kormányfővel tartott kétoldalú megbeszélést kedden Londonban Orbán Viktor putyinista magyarországi miniszterelnök, az ukrajnai háború ügyében Johnson által összehívott V4-brit csúcsértekezlet keretében.

A Downing Street szóvivőjének ismertetése szerint a két vezető áttekintette az egyre romló ukrajnai helyzetet, elítélték Oroszország Ukrajnában elkövetett „visszataszító cselekedeteit” és arra a megállapításra jutottak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek le kell állítania ezt a „barbár hadjáratot”! A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének beszámolója szerint ugyanakkor

Boris Johnson ismertette Orbánnal az Oroszország elleni szankciók még további szigorítására és a büntetőintézkedések bevezetésének gyorsítására kidolgozott brit terveket.

A brit kormányfő kijelentette: véleménye szerint kulcsfontosságú az Egyesült Királyság és Magyarország együttműködése annak feltárásban, hogy miként tudják csökkenteni függésüket az orosz nyersolaj- és földgázszállításoktól.

A Downing Street tájékoztatása szerint Boris Johnson és állítólag Orbán Viktor is egyetértett abban, hogy fel kell lépni Oroszország európai destabilizációs tevékenysége ellen (:DDD), egyebek mellett a kibertámadásokkal szembeni ellenállóképességet szolgáló magyar-brit kapcsolatok elmélyítésével.

A brit kormányfő kedden a visegrádi négyek – Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország – miniszterelnökeit fogadta Londonban, és a V4-brit csúcsértekezlet plenáris ülése után tartott kétoldalú megbeszélést Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A V4-vezetőkkel tartott közös megbeszélést megnyitó rövid nyilatkozatában Johnson kijelentette: a négy közép-európai ország az ukrajnai válság frontvonalában van, és óriási humanitárius válság kockázatával kell szembenéznie.

A brit miniszterelnök köszönetet mondott a V4-kormányfőknek az általuk tanúsított vezetői teljesítményért, és kijelentette: az Egyesült Királyság készen áll arra, hogy minden tőle telhető segítséget megadjon a négy országnak.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

München a hibás: betett a MÁV-nak a németországi havazás

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről

Medve támadt vadászokra az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás